Nuffnang Ads

Tuesday, December 22, 2015

Beruntungnya kamu wahai ibu bapa.

Year End, waktu yg sibuk untuk semua orang. 

Sibuk kerja untuk yg menutup akaun di hujung tahun.
Sibuk bercuti bersama keluarga atau pun kawan2 di dalam dan di luar negara 
Sibuk kenduri dgn macam2 kenduri kahwin, kahwin lagi (ops!), kenduri bertunang etc...

Dan yang paling sibuk apabila semakin nak menuju akhir tahun....
Sibuk dengan preparation anak2 nak kembali ke sekolah.

google image

Sana sini (at least dlm group wassap skolah i), memang cerita pasal beli uniform sekolah, beli buku tulis, buku latih tubi, ambil buku teks, bayar yuran etc. And also kedengaran, betapa harga semakin naik. Tak ada yang turun. 

Tabah lah wahai ibu bapa sekalian... betapa besarnya pahala mu sedang terkumpul menanti untuk ditimbang di mizan. Setiap sen yg kamu belanjakan demi anak2, InshaAllah akan diganti dgn pahala di akhirat. Dan kamu sebenarnya orang2 yang sangat beruntung... sebab berkat kamu membesarkan anakmu, doa mereka menjadi amalan mu yang tidak akan putus sampailah kiamat...

Sungguh, kamu sangat beruntung!

8 comments:

  1. cepat betul rasanya cuti sekolah kali ni. kejap je dah nak buka sekolah balik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...baru nk enjoy jalan x jam sangat pi n balik keje... hihihihi...

      Delete
  2. beruntung para ibu bapa yang diberi peluang oleh Allah untuk menjadi ibu dan bapa, gunakan peluang sebaik mungkin..isyaAllah, anak2 menjadi soleh dan solehah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. great power (or in this case great benefit) comes with great responsibility... smg Allah beri kekuatan kpd para ibu bapa sekalian untuk mendidik anak2 menajadi soleh/solehah dlm zaman yg mencabar ni...

      Delete
  3. kita pun beruntung jugak st... setiap orang ada rezeki yang tersurat untuk masing masing.. hehe ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...betui zura :-) masing2 ada bahagian sendiri...

      Delete
  4. kak ST, nana pun kesian jugak tengok kwn2 yang kena berbelanja double dari tahun lepas. 2016 ni rasanya lagi mencabar kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la nana, banyak belanja... but again, i think it is a worthy spending :-) smg para ibubapa x rasa terbeban bila pikirkn pahala yg banyak utk mereka...

      Delete