Nuffnang Ads

Wednesday, September 17, 2014

Selamat Pengantin Madu

Ok... I admit, i jarang tgk cerita2 melayu. Actually nk tido dah tadi. Dok browse2 tv, tetiba tv3 ada cerita Selamat Pengantin Madu plak... So, layankan je la.

Cerita dah habis, i yg stress eh... Huhuhuhu... Nyampah tgk lelaki mcm tu. Cepat layu dgn gedik bini muda dia tu. Nyampah sangat tengok! Kesian kt bini tua dia... And i like ayat yg dituturkan oleh bini tua tu, masa dia bgtau husband dia, yg dia sedih tgk kemesraan mereka depan mata dia (the second wife konon dtg umah nk jumpa dan baik2 ngan the first wife). She said "i boleh terima sbb u dah kawin dgn dua, tapi i bukan malaikat. Don't expect me to be happy about it".

Soooooo trrruuuuueeeee... I know lelaki yg kawin ramai ni, nak sgt isteri2nya baik ngan  madu2 mereka...  But they often forget that their wife (s) bukan malaikat... Kalau x banyak, sikit tu mesti ada rasa cemburu dan sakit hati. So, respect that. It might take some time utk terima yg mereka dah berkongsi suami. Lagi2 kalo 2nd wife tu perangai gedik mcm hapa...

And the second wife, pls la... X yah la nk tunjuk2 sgt manja dgn suami depan isteri tua. Apa motif??? Pls give some respect for the first wife. Awak tu dah la datang umah org tu... Tunjuk la perangai baik sikit... 

Fuh... I plak yg emo... Bukan apa, kalo second wife tu set2 yg baik bleh la tahan... Ni tgk gedik semacam je... (Dalam citer tu la...) Huhuhu.. Apapun, tahniah la buat para pelakon cerita ni... Kira real la lakonan tu kan sampai i pon sakit hati n meroyan mlm2 ni... Huhuhu...

P/s: x smpat lg upkn citer kenduri kawin adik i (ceh... Mcm la org tunggu). Ni outstation 2 hari plak kat sabah... BZ sket lately ni... 

10 comments:

  1. Fasha kan..tp husbandnya muda nau..jd terus malas nak tgk. Hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah, fasha... Mula tu mcm x kenal sbb mcm gemuk sket dia... Ahahaha 😜

      Delete
  2. Citer macam best tapi Yani tak follow pun sgt cerita ni...mostly sebab x minat dengan Eina Azamn tu....eh, Datin Paduka Eina Azman la... huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo...yg gedik tu eh? x kenai pon...hahahah... tau gossip dia ja...

      Delete
  3. haha saya tengok jugak cerita tu. tapi sekejap je sebab menyampah sangat dengan bini mudanya tu. eii. geram! terus tukar channel. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. i pon sakit ati, tapi tgk gak...last2 meroyan sengsorang. ahahahha :-P

      Delete
  4. ida suka tgok!!! sbbnya ida suka tgok fasha handle masalah die.. hihihihih.. dgr citer fasha preggy 2nd tu yg nampak gemukkkkk hee ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. no wonder la dia nampak gumok sket...heheheh...

      Delete
  5. Cte tu mmg mengisahkan ana (fasha) kawen dengan lelaki muda. Buka company sama2, tp husband yg manage. Sebelum tu mmg terkenal dengan pasangan loving to the max. Cuma xsure kenapa husband dia kawen 2.

    Saya geram amat sangat bila husband dia kata, ana tu no 1 di hati. So y u marry someone else? Grrrr. DH layan je cte tu. Dia xsuka the husband sbb x minat actor tu. Kehkehkeh.

    Tapi xsuka2 pun kami duk tengok jugak. Apa nak jadi la kami 2 org ni. Ish ish ish. Kekekeke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheh... sama la akak...tengok tu sakit ati, tapi nk tengok gak... tapi x la follow citer ni... x dan la...

      Delete