Nuffnang Ads

Tuesday, September 02, 2014

Sambungan Hectic Week 2

Sambungan Hectic Week 2....

I ingatkan nak cuti half day last friday. Sbb MDH kena pi briefing for his program yg kat Melaka tu petang jumaat tu. Tapi... Dapat panggilan mengadap GM pasal kes tax tu... kensel coti, maka mengadaplah i jumpa my GM. MDH petang tu pi Melaka dulu...malamnya, balik umah ambik I pulak...

Makanya, Pkol 4 petang jumaat tu i jumpa GM... Teruk i kena basuh... and i can imagine this issue akan impact my performance appraisal this year... bertabah je la... Lps kena belasah, i terus balik umah...sambil nangis dalam kereta (ahahaha...memang la i ratu air mata... sedih wooo... bukan sebab kena marah sgt...but i feel such a looser sebab rasanya mcm fail dalam tanggungjawab i. I really take pride of my work and i x suka org kenal i as a failure... jatuh repo kot... at least rasa mcm tu la masa kena marah tu...).

So, lepas dah puas nangis, dah lega perasaan n sampai umah. Solat sumer, siap2... After Maghrib, MDH sampai umah dari Melaka untuk jemput I ke Melaka pulak. Kesian kat MDH kena berulang Melaka-Umah I. And TQ so much Abang for being so understanding... tak komplen pon kena amik I semula ke Melaka... I 'lap' u ;-)

View dari bilik Hotel

Hari Sabtu, program MDH start pkol 8.30 pg. MDH dapat long service award, and spouse dijemput utk ke majlis tu. Overall majlis, OK. Cuma sebab menunggu 400 org nk amik award... mcm bosan la sikit kan... Tapi memang salute the VIP yg dok nyampaikan hadiah tu... berdiri for 400 people... lama tu... kalo i sure dah sakit kaki... hehehehe... 
Cenderahati yg dibagi utk spouse... sbg tanda penghargaan kpd spouse yg berada di belakang staff...dia bagi mangkuk kaca, dalam tu ada coklat... 
Lps award, baru la majlis makan tengahari dan entertainment...Penganjur jemput Afdlin Shauki sebagai MC, and jemput 2 org penyanyi terkenal utk menghiburkan hadirin... i dok agak jauh dari pentas. So gambo memang amik kat screen je la... baru nampak retis tu... heheheh...

Anuar Zain nampak chubby sket....

Dato' CT memang sedap gila suara dia....

Around pkol 2 gitu, abis la majlis anugerah ni... Since check out hari Ahad, kitorang spent time sabtu petang tu pi umah sepupu2 hubby. Jalan2 carik makan...ahahahah... tak sempat nk pi melawat mana2 tempat coz dok borak2 kat umah sepupu hubby sampai la malam. Pkol 10 kitorang balik, ya Allah....jam jalan nak masuk Bandar Hilir. Malam kemerdekaan la kot kan... org sumer keluar umah kot pakat nak tgk bunga api... Dekat 2 jam baru sampai hotel. Ahad masa nak balik tu pon jalan jam...sebab jalan banyak tutup utk Merdeka Parade. huhuhuhu.... kalo ada roti bleh kenyang makan jam ni....

On d way balik tu, singgah ke umah sepupu hubby and also my Bro In Law. Lepak2 borak...Pkol 3 gitu baru kitorang gerak balik umah. Tu pun x balik umah terus...Singgah Nilai 3 and jumpa my sisters kat sana... Pi borong carpet utk majlis kawin adik i.

rupa Bhai jual carpet dah kereta ni... Seb baik muat...
Hari Isnin, memang dok lepak2 umah n rehat je la...

Gitu la cerita weekend i last week. (tetiba x tau nak buat penutup... hahahaha :-P)


27 comments:

  1. Bestnyer ST...dpt tgk live performance DCT dan Anuar Zain!
    Alahai, kalau ada rezeki nak sangat jumpa ST. Lenkali kalau turun Melaka, jangan lupa roger, inshaAllah kena timing, lepak2 rumah Yani ye...bukan ade org pun, tinggal berdua je. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yani, mmg terpikir nk jumpa yani...tapi x sempat pon...sempat pi umah sepupu2 je... x pe, nxt time ada rezeki kita jumpa :-)

      Delete
  2. Penutup gambo kapet,hahah..nangis teruk bila kena marah tu biasa..lg2 kalo kes jadik time2 dekat period!tp asben da pujuk kan...ok la tu! : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha... biasa la kan kak... org cememeh mmg mcm ni ;-P hubby x sempat pujuk pon...baik sendiri... heheheheh...

      Delete
  3. Hai.. sweet tooth. Macam tau je sweet tooth keje dimana..

    Tapi saya junior.. sweet tooth boss. Pernah jugak nangis pasal hal kerja ni.. Time tu je, pastu malas nak pikir...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha...shhhhhh.... let's keep it a secret ;-)

      mmg betul pun...x elok nk pikir pasal tu lama2 pon...let bygone be bygone... :-)

      Delete
  4. I know i know..... hahahaha...You both work here?

    Long service award berapa tahun ni? Very the loyal. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahha... u 2 ke reen? Bleh buat reunion TTC kot... kikikiki...

      My hubby dah 20 years. I anoter 3 years baru dapat yg 15 years. Tu pon kalo ada lagi masa tu... Takut jadi yg mcm 10 years... dah x de skang ni...

      Delete
  5. uish byknye kapet! haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah... umah mak i 2 tingkat...so, kapet atas bawah tu...

      Delete
  6. nah aih.. ramainya carpet.. hhe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheh... kasik meriah ramai2 tu ;-)

      Delete
  7. byk tul karpet... murah sangat kah kat situ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mira, ada offer (actually dia letak price RM299 satu carpet, and buy 1 free 1. So kira RM150 la lebih kurang kan...) besar gak carpet tu...tu yg borong tu... heheheh...

      Delete
  8. kalau kene marah nangis juga.. hehehe..
    wah kapet banyak nyee. hehee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehhe... kan ina... cepat je terasa kan...

      Delete
  9. Dato Siti nyanyi lagu Jagadiauntuk ku tu ke. lahaii sedapnyaaa lagu tuuu hehehehhe

    www.idabaharum.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. eehhhe... dia nyanyi 5 lagu je ida.... x dak pun lagu jaga dia untuk ku tu... i paling suka dia nyanyi lagu adele - crumble...terus i minat lagu tu...

      Delete
    2. ouh yeke.. cehh ingat die nyanyi lagu baru die tu hehehehehe

      Delete
  10. SweetT..hopefully ada hikmah besar tu kn apa yg terjadi tu ;) ..don't be so sad k..rezeki milik Allah..mana tahu tu..mungkin masa bos nak evaluate performance appraisal tu nanti lembut plak hati dia kn trus lupa dh apa2 yg pernah berlaku ni..hihi..Allah mampu saja menguasai hati semua hamba-hambaNya kn..btw, byk btul karpet tu..hbs kenduri nnti boleh dok agih2 dgn adik..hihi..sorg dpt berapa tu nnti ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...harap2 mcm tu la... tapi realitinya, yg setitik hitam tu la yg menonjol dibalik putihnya kerja2 yg lain...huhuhuhu...
      ahahah, abis kenduri karpet tu letak kt umah my mum gak... umah tu baru renovate, mmg nak kena letak carpet pun...

      Delete
  11. saye pon mcm dpt agak kak nina keje kat mane...mcm same je kita...tp sy bukan boss la...ye ke eh? jeng jeng jeng... hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. jengjengjeng.... ahahahah ;-)

      Delete
  12. : haha. ramai pula satu office dengan kak nina ni ya?

    saya tak. tu confirm. haha.

    bad start, tapi getting better by the week, right? hui kalau i dapat retail therapy macam tu memang baik terus bad mood! hehehe. (ni pun nak kena keluar beli barang office. tak kisah, janji shopping! L:D)

    ReplyDelete
    Replies
    1. retail therapy memang best dik! window shopping pon jadi ;-D

      Delete
  13. yg pasti i bukan 1 opis dgn u. hahaha..

    P/s : hubby dealer. bukan i.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha...itu pasti... ;-D

      Delete