Nuffnang Ads

Wednesday, June 18, 2014

Travel Week- Part 1

Minggu ni schedule penuh dengan travel. La ni i bersiaran dari Kota Kinabalu. Sok ada meeting kat sini.

What a day!

Penat rasanya... pagi2, pi keje dulu. I have to masuk opis gak coz nak kena sign a few documents. Otherwise, sangkut la keje anak2 buah i... On the way nak pi keje, singgah petrol pump nak kluarkan duit. Ye la...nak pi travel kan... kena la bawak duit lebih sket for taxi fare etc. Sekali tu.... x leh nak kluarkan duit. Hahahahah...kad atm i tu dah lama (tahun 2003). So transaksi i dah disekat supaya i pi cawangan bank tu and tukar kad baru. Adoi la....

So rushing to office...siapkan sign2, balas e-mail2, cleanup my mailbox (cepat betui penuh!), discuss sket2 ngan my staff....already dah pkol 11 pagi. Cepat2 kluar and pi bank. Ingatkan lama la process nak tukar kad tu...tak sampai sepuluh minit dah siap eh... bagus betui bank ni... kad i siap ada gambar harimau malaya lagi... bank ni sponsor HM kot... So balik umah, siap2 barang and tunggu taxi sampai.

Since my flight was at 3.15 pm, i asked taxi driver to pick me up at 1.45 pm. On the dot taxi sampai and alhamdulillah, it was uneventful route to KLIA2. Ha... since i dah seconded to JV company, kat sini kena jimat2 sket...so kita naik Air Asia je... no more MAS, unless if MAS offer best rate. First time jejak KLIA2.

welcome to KLIA 2
Nice place! Tapi kemain jauh nak pi gate...penatnye i jalan... tapi tak pe la... exercise sket. Bila dah sampai gate, masuk ke ruangan menunggu.... and here start la kesengsaraan i (cewah! drama queen!). Tengah dok tunggu2, ada announcement kata flight delay sejam. Katanya sejam la... in actual sejam setengah. Penat i tunggu...dengan laparnya (purposely x makan pasal nak makan mee goreng mamak yg dikatakan sedap tu kat dlm flight... ahahaha). Pastu aircond kat ruangan menunggu nak berlepas tu, punyalah panas... x sejuk langsung...nk sesak napas rasanya dok situ. Dah la flight ni full, so ramai la manusia kat situ....

mana kapal terbang ni???

Around 4 pm baru bleh masuk flight and pkol 4.30 baru take off.... alhamdulillah...selain dari delay tu, x de apa2 yg x diingini berlaku... I selamat sampai hotel around 8 pm. Tapi plan i nak siapkan keje i awal2 and then rest tak menjadi la... ni baru lepas siapkan keje tadik. Seb baik sempat siap sebelum meeting sok. Tu pun sip msg my staff suh email benda2 for meeting tomorrow. Kalau sampai awal tadi, x le kelam kabut cam ni...

Okeh... Tomorrow i balik umah dah... sampai je KLIA2 nanti, terus balik umah MIL. Hari Jumaat i cuti sebab nak pi mengantar anak sedara i nikah ke Taiping, Perak (hence-minggu travel). I'll up cerita tu in part 2 ok...

Orait...Sabah cepat siangnya... sok subuh pukul 4.39 am. Baik lah i tido skang... till then :-)

10 comments:

  1. Travel ni penat tapi best...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak...sekali sekala x pe :-) selalu, x larat!

      Delete
  2. Sy br blk dr johor g site visit. Balik tu bantai tido seharian. Balas dendam sbb drive mengantok. Hihi. Klia2 bln 8 ni br ade peluang nak pegi. Kne g awal la eh sbb jauh nak menapak. Nnt buat drama pula lari2 kat airport...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh...bila travel ni (esp bila x drive) sama je ngantuknye - pasal terlebih tido dlm kereta...heheheh

      Delete
  3. seriously mi goreng mamak air asia sedap ke? kena cuba ni (if there;s a next trip lah.hehe) sebab saya rasa nasi lemak dia memang marvelous untuk saya. anyway, enjoy your trip! have fun!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...i rasa dua2... saje la nak try kan... ok la...sedap la jugak... :-)

      Delete
  4. mmg tension kalau flight delay..tmbh2 lagi kalau bru nk gi bercuti/berjlana/bekerja.. nant aktiviti yg kat sana pun terencat bila flight delay..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la sue, abis plan hari tu... mmg lambat sikit tidurnya, dok siapkan keje...

      Delete
  5. flight. delay mmg apa pon x blh kn.
    mest kepenatan.lps meeting terus rushing blk smnnjng kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh.. tu la... i ni kalo penat travel memang mau seminggu baru OK... hehehe...

      Delete