Nuffnang Ads

Tuesday, June 10, 2014

New Scale - New beginning?

Sorry u all...i'm a bit busy lately. Ni sempat jengah kejp jer...

Last week, pi ikut MDH gi Cosway. MDH dok cari barang dia, i dok usha2 barang dalam kedai tu...Sekali ternampak la scale yg i cari2... huhuhuhu... Apa lagi... kenyit2 mata sket ngan MDH, buat muka comel2 sikit (kikikiki..perasan!) dapat la rembat scale tu... hehehehe.... terima kasih bebanyak kat En Somi ku yg terchenta kerana men'support' pembelian ini... hehehehhe ;-)

Ni le Scale tu....
Apa yg best sangat scale nih? Sebab....

Yer... sebab ada body analysis!
Scale ni bleh measure body fat, water, muscle mass, bone density and calories kita masa timbang tu... Ha... mana i tak excited nak dapat kan scale nih... Now i bleh tau apa progress and changes in my body, walaupon weight i x bergerak.... yeay!

Scale ni jenama Health Club. Ada warranty card setahun. Mahal ke tak? Masa mula2 tu x tau harga, i ingat ratus-ratus la... rupanya RM 90. OK la tu kot...

On my diet plak, hari smalam restart balik portion makan (sbb last week balik kampung, makanya x de portion2...). Hopefully dgn adanya penimbang baru ni, lagi semangat la i nak istiqamah.... huhuhuhu... doakan i yer :-)

Till then...

26 comments:

  1. same!.beli bulan lepas...excited sampai skrg hari2 dok timbang..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah...sama la... i timbang hari2 ...

      Delete
  2. Clap..clap..clap! Syabas bete~
    Confirm akan lebih bersemangat lepas ni nak timbang selalu...ngeee~
    Seronok jugak tgk ade yg dah start berdiet balik....tinggal lagi beberapa hari lagi nak berpuasa Ramadhan...kena tambahkan lagi usaha ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh....so far memang nk concentrate on portion dulu yanie...nanti nak start balik work out. baby step :-) better than nothing right?

      Delete
  3. He he good luck kak! Akak try brown rice tak? Bagus sgt, i dah kurang dlm 3kg (sblm blk pg laa) tp itu la kena istiqomah ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sash, lama gak akak makan brown rice ri tu... tapi baru ni beras abis, MDH beli beras herbaponi (eh, cam ni ke ejaan nye?? belasah je la...) plak. x pe la... makan je la apa yg ada... yg penting portionnya... hehehehe...

      Delete
  4. errr... moga istiqamah,Nina :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh...nampak sgt aku ni asik re-charged and asik renew azam nak diet ;-P

      Delete
  5. Nak jugakk..akak pakai guardian yg analog..org lain dah kat dunia digital dah..nampak sangat kurengg kesungguhan di situ..chaiyokk Nina!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha... lama sgt tu analog kak... kikikiki... ha, pi beli cepat :-)

      Delete
  6. wow..menarik lahh..nak beli jgk...thanks for sharing..ehehehhe.. :p

    ReplyDelete
  7. biasa dah ada penimbang asyik timbang jer la. keluar toilet timbang, lepas termenung timbang.. biasa la tu..hehe nak best timbang seminggu sekali. dapat turun seminggu 1kg pun terbaik. sebulan 4kg. 3 bulan 12kg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow...seminggu sekilo tu dasat sungguh tu...i buat babyste je pam, 1kg per month... ehehhehe...

      Delete
  8. yey! seronok yang dah ada digital ni. memang semangatlah lepas ni. good luck! chaiyok chaiyok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq zura...harap2 ni bukan hot2 chicken dung... hehehehe ;-)

      Delete
  9. dah lama berhasrat nak beli ni..pegi cosway..stok lak xde... nak monitor berat badan nih... heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebetulan masa hari i pi tu ada stok ni...sebelum2 ni pi x nampak pun... heheheh...

      Delete
  10. Bila ada scale mcm ni, hari-hari asyik nak timbang berat jek. Hehe. Nanti share laa pasal your portion control. Share jugak menu diet awak. Sy selalu tadek idea nak makan apa. Huhu. Sorry, byk pulak permintaan :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah ily, memang hari2 i timbang, even masa scale yg lama dulu pun... suka tgk perubahan and impact of what i did and eat a day before. so i know kat mana nak baiki, kat mana nak kekalkan...

      InshaAllah, nanti i try buat entry on portion tu :-)

      Delete
  11. sweet, kat cosway ye jual..tu mmg harga dia ye? ke ada harga ahli ke camne..sue tak pernah jejak kaki ke cosway..heheheh
    hurmm sue last month byk jejalan, mmg xde maknanya catu2 makan..hehehhe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye sue, mungkin tu harga member kot.. sue carik je kawan2 sue yg member cosway, pinjam card dia.

      hehehhe...i pon kalo jalan2 memang x leh catu sgt makan...sbbb makan luar, kita makan je apa yg kita beli...kalo ikut portion, rasa membazir plak... (tapi selalu i bagi hubby i abiskan...huuhuhuu).

      Delete
  12. kat cosway? ok kat umah ida ade care4, dlm ade csway, ok boleh serbu balik kang hehehehehehhe

    #ida nye challenge ke laut since my mood ntah kemana mana halaa pasal diet nii ntah papeeee la akuu nii huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhehhe...biasa la ida, turun naik berdiet ni... x pe, yg penting niat nak buat tu dah ada...tinggal follow up on perlaksanaan je :-) InshaAllah, lebih mudah...

      Delete
  13. Sis.. nak tanya sikit..hehe cmner eh nk measure bmi,body fat, calorie and so on.. sbb buku panduan tu letak mna ntah.. tawu timbang berat je.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena set body analysis setting tu... bila dah on, lps kluar 0.0kg, tekan set button(gambar tgn) and select user number pakai arrow. i pakai no1. then press set button again.

      pastu, set gender, umur dan ketinggian pulak... (guna arrow up n down, then nk pilih tekan set button balik). lps 3 setting ni baru bleh pakai utk measure body fat, body water, body muscle mass n calories.

      hope this help :-) kalau x ok bgtau ya...nanti i cuba buat entry on this.

      Delete