Nuffnang Ads

Monday, November 11, 2013

Owh...Sakit Leher!

Huhuhu...Sakit leher since Jumaat hari tu... sebabnya...salah position masa tido atau dikenali sebagai salah bantal (apasal lak bantal yg disalahkan....).

Tapi today its getting better. i dah boleh dongak. Cuma x leh laju2...kalo laju2....rasa sakit dia sentap sampai tulang belakang... huhuhuhu... can u imagine it??? One thing yg tak best...sakit leher ni kadang sampai rasa sakit belakang and sakit kepala... memang x selesa la 3-4 hari ni...

Banyak dengar org dok bagitau petua nk ilangkan sakit... bantai leher ngan bantal yg kita pakai tu. errr... a bit skeptikal, but pernah buat dulu, and amazingly sakit tu berkurangan cepat... i x tau la apa signifikasinya (cewah!) bantai leher kita dengan bantal tu balik and how it is from science perspective. This time around, x buat sebab x de org nk tolong bantaikan... heheheh... (hubby keje malam...)

Ada gak yg bagik petua suh tuam ngan something yg panas, like tuala panas. errr... x buat lagik coz mcm leceh nak panaskan tuala. (padahal hari2 iron baju pi keje, bleh je nak panaskn tuala...cuma waktu pepagi rushing nk pi keje so tak ingat).

Another tips, baru jumpa masa google 'sakit leher, salah tidur, salah bantal' tadi. Dia kata, baca bismillah, selawat 3 x and tepuk2 bantal... pastu baring atas bantal tu. OK, i'll do it tonite. Semoga tips ni menjadi.

p/s: sorry for lacking in updating this blog. A bit busy with 'weekend project' (will blog about it next week, definitely) and a bit busy ngan keje... ingatkan akhir2 tahun ni bleh le relax sket...ropanya banyak btol projek and initiative kena buat...Will try to update this blog when i have spare time yer... and sorry gk kalo x sempat nk berblog walking and tinggaikan jejak :-)

14 comments:

  1. hehe..yg tips bantai leher dgn bantal tu kira 1st time dgr tu..hehehe..ada yek camtu eh?bole try..sweet agaknya nk kna tukar bantal baru kot..ala2 hotel yg gebu tu..hehe..atau mybe bantal tak ckup tinggi ke bole jd cengitu..

    ReplyDelete
  2. Umie x pernah dengar ya... heheheh... memang nak kena carik bantal baru... sebab bantal tu memang dah a few times buat i sakit kepala... tinggi ke tak tinggi ke... x sure plak umie, cuma based on my reading, dia kata may be sakit sebab bantal tu tinggi sgt... i pun x sure apa spesifikasi bantal yang terbaik untuk kita guna. heheheh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalo nk beli bantal kekabu boleh contact atie... :)

      Delete
    2. Hah...lupa Atie ada jual :-) InshaAllah...

      Delete
  3. owh..tu kena tido balik kat bantal yang sama cepat2 lepas kena,,hihihi..(alasan!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni betui ka gurau ni kak? heheheh...kalo tido balik memang x pi keje la saya ari tu... kikikiki

      Delete
  4. I pernah kena, kat belakang tengkuk sampai ke tulang belakang tu..sakit/sengal sampai nak demam lah kiranya. Pegi clinic diaorang bagi Voltaren pill ngn gel utk sapu baru leh hilang..mau kat seminggu gak. Jangan biar tau kakak..klu dah lama baik pi clinic kot. Take care!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari ni dah makin ok dik :-) cuma no sudden movement untuk mendongak. kiri kanan bawah dah ok.

      Delete
  5. saya selalu sakit leher, majorly memang sebab bantal lah. yes, bantal terlalu tinggi memang boleh buat sakit leher, so, carilah bantal yang sesuai untuk keselesaan dan tidur yang berkualiti. hehe. macam iklan pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh... betul la...smalam pakai bantal rendah, am getting better today..

      Delete
  6. kak nina..poor you..semoga cepat sembuh..macam nana petua yang bantai balik leher dengan bantal tu memang berkesan..macam magic..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ nana... betul kan...walaupun i x nampak caner bleh baik scientifically... kekekeke

      Delete
  7. heee..sue slalu sakit leher belakang bila asyik guna "mouse" je dlm satu hari tu.. tu dgn tangan2 sekali kekejangan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. I pon penah sue.... Somehow may b urat tangan kita ada hubung kait ngan leher kot...mcm i, i x leh membaca sambil meniarap and tahan badan dgn lengan. Kejap je rasa sakit leher.

      Delete