Nuffnang Ads

Monday, November 18, 2013

My weekend Project and my cheating days (notice the s in day?? hehehhe...)

Seperti yang dijanjikan...

Amenda la yang i busy sangat lately ni eh? Actuallly, apart from busy dengan keje keje opis, masa terluang kat umah dok sibuk buat hantaran bertunang. Of course la not me yang bertunang kan... heheheh... This time around, i buat for my lil brother. I buat simple2 jek... X reti sangat nak buat extravaganza.... heheheheh.... These were the hantaran from our side;

Bekas cincin risik & tunang

sirih junjung...tapi yg ni mak cik i buat. I x reti gubah sirih junjung
 (pls ignore kaki orang tu... heheheh...berebut rebut amik gambar time ni)

Sejadah

Cookies

Buah

Kain baju nikah

Telekung

Kek

Coklat


Actually nak bagik home made coklat and pastri bakul buah yang kami tempah, tapi coklat tu tak sempat dibuat while pastri bakul tu pulak, bakulnya x sempat buat. Dia dah poskan kat kami the buah2 pastri instead. Tapi sampai ke Saturday, barang tu tak kluar dari Pejabat Pos (based on tracking number). So sepantas kilat pada hari Sabtu, carik cookies and coklat untuk ganti dua2 barang yg x jadik bagi tu... heheheh....

Majlis pertunangannya was done yesterday... Alhamdulillah, semua berjalan lancar... Majlis bertunang dan berbincang nya, kejap je... 20 minit kot? Sarung cincin semua siap segala.... amik gambor semua, then.... makan time...

Cakap pasal makan ni, memang hari Sabtu and Ahad tu, makan macam sebulan tak makan. Cheating day la konon....tapi org lain cheating day without s kat belakang day... I ceating day 2 hari hokeh... Aiyyooo.... abis diet den... Balik umah mak ari Sabtu, ada Rojak Klang yg sgt kami sukai dari dulu, kini dan selamanya... Tambah lagi ngan Mee Jawa... memang tak cukop la sepinggan... Dinner plak mak masak gulai daging, mesti lah dijamah sesuap, lapan. Hehehehe...

Hari Ahad, sarapan pagi dengan Nasi Lemak, homemade hasil air tangan mak cik i yang memang terer buat nasi lemak. Sodapnyo...sampai 2 pinggan i makan. Tengahari, kami makan di rumah belah pompuan, lauk ikan bakar... so nasik i memang lebih dari portion yg sepatutnya. Air plak, air sirap soda... hambik...x tau la berapa kalori i dah belasah tu... Balik majlis pertunangan, bantai cendol bakar yg pemes kat kuala selangor tu... pastu ditambah dgn hasil hantaran balasan dari pihak perempuan.... puding, mashed pumpkin yg sgt manis and tentunya kek coklat moist secret resepi... Malam, since i tapau sambal nasik lemak mak cik i tu, so i belasah lagi nasik (kali ni ikut portion :-) walaupon mcm x puas ati sebab kena ikut portion..... hahahah.

Setelah menderhaka kepada diet i selama dua hari ni, hari ni dah insaf balik dah. Sebab pagi tadi timbang dah naik balik berat almost 1kg, hasil pemakanan tidak sihat dan tak berhenti during the weekend...... T_____T Kejap betoi berat ni nak naik.... nak turun, punya la siksa.... so skang nih time to watch out semula apa yg i makan and resume my diet. Dah tak lama dah until 2013 menutup tirai... kena usaha lebih keras lagi nampak gayanya ni.

OK, till then, have a blast monday everyone.... :-)



12 comments:

  1. wahh tak sangka cik ST ni punya bakat mengubah hantaran la...patut bz je kn lately ni...hehe..kreatif la sweet..very2 nice..thumbs up ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala umie, simple2 gitu buleh la...i search internet carik idea nk buat cemana... hehehehe :-)

      Delete
  2. cantik gubahan hantaran.. lepas ni blh dijadikan bisness.. heheheh

    btw sue punya cheating day adelah everyday.. hhehhehe..
    bila nak btul2 control makan ni..huuuuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh... tq sue...

      hari ni x leh nak cheat sebab posa. kekekeke... kalo x posa, mau cheating gak... memang payah nak control makan ni...

      Delete
  3. Hehe. memang cheat habis ye, kak? Janji pueh hati ha.

    Saya ni dah cuak. Dah hujung-hujung kerja ni banyak pulak saya cheat. Nanti balik kampung macam akan jadi cheat month je. huhu.

    Berusaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berusaha! heheheh...hari ni posa lagik... memang dgn puasa je mampu menahan rasa asik nk makan... haru sungguh....

      Delete
  4. fewiittttt...
    wahhhh bakat terpendam rupanya sahabatku ini.
    chanteks chanteks.
    Ai mmg suka je hntrn simple2 gni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bakat terendam Ai... hehehehe... TQ

      Delete
  5. balik kampung rugi diet kakak gigi manis..hehe so cute hantaran tu..boleh berbisnes ni kak nina =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...so true nana :-) rugi diet... TQ, memang back up plan kalo terjadi apa2 dgn keje skang nih.... heheheheh....

      Delete
  6. uissyyy..rajin ko Nina!

    ReplyDelete
    Replies
    1. utk adik aku bleh la zah.... nak buat free utk org lain, memang tak ler... kikikiki...

      Delete