Nuffnang Ads

Monday, July 08, 2013

Salam Ramadhan & Announcement of GA winners! :-)

Salam Ramadhan to my dear readers....

First of all, ampun ya u all coz i've been hibernating for a while. Ni pun curik masa and gagahkan jugak diri menulis blog yg semakin bersawang ni...Maaf ya... terutama pada yg ternanti-nanti my entry (ceh! macam la ada org yg tertunggu nak baca entry i ....perasan! kuikuikui...).

Anyway... for the past weeks and now ni memang la tersangat bz. al-maklum... keje makan gaji, makanya 'patik menjunjung titah' la kan. Banyak kerja yang perlu di'settle'kan. Tapi, kerja kan...memang x pernah habis pun...Other than that, my life is superb! Nothing to complaint, except that my diet need to be re-re-re-re-re-restarted again (hahahaha...imagine berapa kali dah i kick off my diet regim...). and InshaAllah, memang mengharapkan di bulan Ramadhan yg mulia nih, berjaya la menurunkan barang sekilo dua lemak degil... hahahaha....

And talking about Ramadhan, I must say Alhamdulillah.... semakin hampir dengan Ramadhan, semakin terasa keseronokan nak berpuasa dan merebut keberkatan bulan ini. Pengertian Ramadhan juga sgt berbeza buat i sejak2 dah dewasa ni. Kalau dulu masa zaman kanak2, seronok berpuasa sebab ada upah (i rasa standard kot parent bagik upah RM1 sehari. 30 hari puasa, memang rasa 'mak cik kayo' sebab dapat RM 30. Satu jumlah yg banyak utk budak2 cam i... heheheh). Sekarang ni pulak, seronok nak merebut ganjaran Allah di bulan yg mulia ini. Marhaban ya Ramadhan... Semoga kedatangan Ramadhan kali ini membawa Rahmat dan Maghfirah Allah kepada kita semua. Dan semoga amalan puasa kita diterima Nya...Amin.

OK... now, seperti yang di janjikan, tibalah masa untuk mengumumkan pemenang GA i (ha...mcm sesuai je lepas TV annouce bila puasa, i annouce sapa menang GA i... hehehehe). Terima kasih buat semua yang join my GA Kategori A as follows:
  1. iwannabeumie
  2. AiTotYati Mat
  3. Ana
  4. Suraya Hafizi Jafar
  5. aNis LeMoN aBu
  6. Cik Puan Tipah
Please read their story ye... memang menarik :-) sampai i x tau nak pilih pemenang. And memandangkan i tak de majlis Raja2 untuk bermuzakarah mencari pemenang, makanya i telah consult Random Line Picker untuk memilih pemenang i. So the winner for kategori A is..... (insert drum roll...)

Cik Puan Tipah!!!!! (clap clap clap clap)

Tahniah untuk cik puan tipah. Sila contact i on my e-mail nina_afida@yahoo.com untuk urusan penghantaran hadiah (name,address, hp no.). Pada yang tak menang, harap tak kecewa dan tak serik nak join GA anjuran i.

Untuk winner kategori B pula, sama gak la... i consult Random Line Picker  juga walaupun peserta hanya dua sahaja... ini adalah supaya pemilihan pemenang dapat dijalankan dengan telus (cewah! bleh keje ngan SPR dah ni... hihihi) And the winner is...

sis Zack yang menggunakan e-mail zackzarina@gmail.com
Tahniah...tahniah... sis Zack akan dihubungi melalui e-mail selepas i post entry ni :-)

Tetiba tak tau nak buat closing entry ni pulak. Hahahaha... OK la... i'd like to take this opportunity untuk minta ampun dan maaf, jika ada entry2 i yang menyinggung perasaan readers semua. Selamat berpuasa dan selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak!

Akhir kata, saya sudahi entry saya ini dengan lafaz wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh...(baca dengan menggunakan intonasi peserta pertandingan syarahan)  :-) Till then!


22 comments:

  1. tahniah kepada pemenang...

    i saje taknak masuk sbb i yakin i akan menang...hahahaha... gitohhh....

    *padahal tak reti nak mengarang...ngeee....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah... x pe Datin, u kasik can kt org lain menang :-) Selamat Berpuasa ya...

      Delete
  2. congratz sape2 yang menang..(huu...apakan daya diri ni x join) hehehe

    btw, selamat menyambut ramadhan sweet
    semoga ramadhan kali ni membawa seribu makna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slamat menyambut Ramadhan sue :-) Smg Allah terima ibadah kita di bulan mulia ini... Amin...

      Delete
  3. Selamat berpuasa kakak!! Masak tak nanti? HEHEHEHE!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat berpuasa dik :-) masak itu musti... tapi masak sempoi je la... nak lebih2, kabor kt hubby sila beli je la... malas nk prep. keskeskes... nasib ler hubby i redho jer...

      Delete
  4. Congrats pd yg menang!
    Nina slmt berpuasa ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai...selamat berpuasa... jgn serik join GA i yer :-)

      Delete
  5. tahniah utk semua.
    selamat berpuasa. semoga mendapat keberkatanNya. Insha Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat berpuasa suri :-)

      Delete
  6. tahniah yek pd yg menang..xper2..xde rezeki kali ni..hrp2 ada rezeki 'besar' yg lain pulak lepas2 ni buat kita di bulan yg mulia ni...insyaAllah, slmt berpuasa & menyambut ramadhan juga nina.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ umie :-) InshaAllah...ada rezeki lebih baik nanti...

      Delete
  7. Baru hari ni buka blog..hari pertama puasa..dapat hadiah..
    Alhamdullilah..rezeki2...

    Tq nina utk GA..



    ReplyDelete
  8. Salam Ramadhan & selamat berpuasa,dear..

    congrats2 pd pemenang..ritu nak joint GA awk ni tapi kebuntuan idea nak menulis..dah baca story pemenang, pandai dia mengarang ayat,ptt menang.. ;)

    ReplyDelete
  9. ramadhan mubarak to you and congrats to the winners!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramadhan mubarak zura :-)

      Delete
  10. Nnt u buat la GA nak raya nnt..Hadiah bg duit raye. Bleh top up TTC fund. (=

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuuu... doakan i murah rezeki... Bleh buat GA lagi :-)

      Delete
  11. tahniah2...pemenang mesti tersenyum lebar..

    ReplyDelete
  12. Ramadhan kareeeem ^^ and congratulation to all the winners :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Have a Blessed Ramadhan Annisa :-)

      Delete