Nuffnang Ads

Tuesday, July 23, 2013

Masalah! Sila bagi cadangan penyelesaian.

Hahahhaa... tajuk x buleh blah. Bukan masalah dunia pun...

My hubby's bday is just around the corner (alamak! minggu depan daaaa!!!). And I have NOOOO idea nak bagik apa. Serious... susah benor nak pikior hadiah tuk org lelaki ni kot... I dah pernah bagi jam tangan, iPad, hand phone, baju. My hubby kerja kat kilang, pegi keje pakai coverall n safety shoes. Kompem x pakai perfume. Nak bagik kasut pun cam x practical.

Tulon..... bagik i idea.... i really need it. S.O.S
huhuuhu.... Have a blessed day everyone!

p/s: Pagi tadi pi keje, nampak bulan bulat, cantik color ke'oren-oren'nan. Malam ni dah masuk 15 Ramadhan. Apa progress ibadah kita ya?? Smg lebih baik dari tahun yg sudah.... Amin. :-)


40 comments:

  1. Ahkak.. pegi MPH carik buku. Senang. Ha ha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajin membacakah hubby ku ini? huhuhu...

      Delete
  2. saya hari tu bg hadiah percutian kat hubby.. kira semua kita support la.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. menarik tu...bleh consider :-)

      Delete
  3. ala tak ade idea jugak. tapi serious nak bagi hadiah untuk suami ni memang susahnya mak ai! mungkin boleh bagi pisau lipat yang ada banyak pisau tu? ape entah nama sebenar dia.. hihi..

    ReplyDelete
  4. bile baca entri awk ni..teringat pulak besday hubby...ahaha
    teruk wifenya ni..nasibaik x terlepas..:D
    husban saya bsdy nya taim raya:D

    bagi rayban? bagi wallet?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wallet... bleh consider :-)

      Delete
  5. hi, sekadar cadangan, bagi hadiah kamera atau cermin mata hitam rayban? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu...dia baru je beli sendiri...

      Delete
  6. Ur husband suka main game tak? Maybe boleh hadiahkan PS kt dia...or kalau dia suka kereta maybe u boleh hadiahkan anything related to barang2 kereta yang rare...Or Maybe u can find out apa brg2 dia yg dia suke n syg tp dah rosak@tak boleh pakai, u may replace with a new one yg lebih baik

    ReplyDelete
    Replies
    1. I dah bagi game wii kat dia last 2 years. I'll try find out apa barang dia yg dah rosak and replace it :-)

      Delete
  7. Sandal scholl oractical tak :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bleh consider kak... :-)

      Delete
  8. Yani pun tak pandai/tak reti belikan hadiah utk hubby, sejak berkawan dulu. So, setiap kali birthday dia, Yani buat makan-makan atau dating kat luar je. Huhu..mana tahu boleh dapat idea dari idea kawan2 kat sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuu... Tu la kan... :-)

      Delete
  9. salam Nina,

    *angkat tangan*

    Ai nak cadangkan bawa hubby ke candle light dinner kt hotel

    terima kasih.
    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha... Bleh consider ni :-) tq ai.

      Delete
  10. ye la..pagi td pun suri nmpk bulan. besar dan chantik sgt. Alhamdulillah, masih diberi kesempatan melihat ciptaan Allah.

    candle light dinner la sambut bufday hubby awk.. romantik nye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu.... Kita masukkn candle light dinner dlm list :-)

      Delete
  11. hurmmm..sue pun pening tiap kali hri jadi suami.. sdangkan baru berapa tahun kahwin.. heee.. tapi setiap kali besday sue tanya dia nak ape..so benda tu mcm x surprise la :P
    btw, maybe boleh bgi accessories kereta ke... ? cam sport rim ke..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada gak terpikir....ok, bleh consider :-)

      Delete
  12. Suami kita keje cam lebih kurang jer..pakai uniform dan safety shoes. Suami sy suka sgt tool..mutli tool. Leatherman. boleh dijadikan hadiah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hubby i not a 'tool man' sgt. hehehhe...

      Delete
  13. hadiah kan baju raya + songket mahal..hehe
    serius susah nak pilih hadiah utk lelaki kan...
    i dulu tanya my husband nk hadiah ape utk anniversary, dia kata "Ntah, tak payahlah.".
    Kalau soalan tu ditujukan kat wifey, confirm panjang list...(=

    ReplyDelete
    Replies
    1. baju raya dah beli awal2 ari tu... huhuhuhu... sama la ngan i... kalo tanya mesti dia kata tak yah la... kita nak bagik jugak sbb rasa cam x best x bagik hadiah.

      Delete
  14. hadiah percutian tu best...sbb dgn kita skali boleh menikmati percutian tu kan... blissss

    ReplyDelete
  15. husband saya punya birthday time raya nanti. ingat nak beli jacket x-men wolverine tapi kat US je ada jual...hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. at least dia dah hint2 dah nak apa... hubby i x dak hint pun... pening mikir...

      Delete
  16. haha.. it reminds me of myself too! hubs bday pon around d corner. still no idea nak beli apa. beli sport rim kereta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada terpikir gak tu... :-)

      Delete
  17. Menara KL. Restoran Berputar. Romantic Dinner ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo...so romantic! :-)

      Delete
  18. to add to the ideas above, masa bawa gi candlelight dinner or vacay, u can give him socks yang u fold macam cupcake, put nicely in a cupcake box. if u give dark color socks, letak lollipop kat tengah to add some colors.

    for all i know, men love practical things. if the vacay/dinner is the main course, my idea is more to appetizer or dessert

    ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul3x...mmg diorang suka practical things...TQ for the idea :-)

      Delete
  19. kalau tak hint tu pening kan. ida senang, terus tanye nk ape. takyah surprise sangat sbb takut kite beli benda yang die takmo. hahahhahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la ida...nak surprise sgt, pening nak pikir. Rasanya mmg kena tanya dia jugak nih... huhuhuhu

      Delete
  20. bagi package siamese massage haaaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak kena blajo dulu tu...hehehe

      Delete