Nuffnang Ads

Wednesday, August 22, 2012

Raya saya

Salam all.... Eid mubarak... semoga semua di bawah lindungan rahmat Allah.

So, how was your raya? For the TTCian, am sure everyone anticipating the question. And i bet everyine has prepared themselves with answers, should anyone brave enough to ask that question.

For me, alhamdulillah... no such question was asked to me, at least not directly and not with ill intention (at least i thought so).

Cuma ada la sorang mak cik ni siap pegang perut i lg... tanya belum ada ka? Senyum je la kan... saya ikut nasihat dr fadhilah kamsah ketika dia menjadi jemputan radio sinar pagi. Ada caller ni kata dia x bersemangat nk raya sbb takut diajukn soklan2 cepu emas sebab dia dh lama kawin tp masih belum ada anak. DFK kata, selalunya org jawab, belum ada rezeki. Tapi DFK kata, better cakap 'doakan saya dapat anak ya...'  itu lebih baik sebab org tu secara x langsung boleh doakan kita dan dia tahu kita mmg inginkan anak. Jadi saya pun jawab mak cik tu seperti yg disarankn oleh DFK.

Selain dari tu, raya saya sepertibiasa...dimeriahi oleh telatah anak2 saudara dan disulami dengan kegembiraan bertemu sanak saudara. Siap main mercun lagi malam raya tu... hehehhehhe

Tapi, despite of taking leave sampai nxt monday, my hubby dah start keje tonight. So, here i am, alone at my house, writing my blog, while watching tv and smtimes switch to playing games while watching tv. Honestly, i am bored... nk pi punggah buku cerita tgk ada tak yg menarik... ok all, till then :-)

8 comments:

  1. Hubs pon dah mula keje, but working frm home lah kan.. sempat lah i berfoya foya sikit lagi. Tahun ni pon takde sape yg berani tanya soklan cepu mas tu, sebab bila i nampak aje 'manusia2 yg berpotensi' nak bertanya, terus i buat muka kekwat. Hahahaha. Penat la nak jaga hati orang babe seriously, baik jaga hati sendiri di hari raya ;)

    ReplyDelete
  2. hi dear...

    seperti yg sudah dijangka...hihih
    soalan cepumas tetap keluar...letih nk menjawab....senyum kelat je saya ni....

    a'way selamat hari raya

    ReplyDelete
  3. Sash, betul tu... I am lucky this raya has gone smoothly without any incident... Hehehhe, mmg penat jaga hati org... Baik jaga hati sendiri je sash :-)


    Syazni, so slamat hari raya to u too... Sabar je la eh...banyak pahala dpt raya2 ni :-)

    ReplyDelete
  4. Selamat Hari Raya Sweet Tooth :-)
    A'ah kan..betul jugak bagi jawapan mcm DFK tu sarankan.. ni asyik jwp yg same je..

    ReplyDelete
  5. Slamat hari raya mrs sweet.... :-)

    ReplyDelete
  6. Selamat hari raya, dear!

    Bagus jugak tuh, bole try lepas nih kalu ada yg tny soklan 'cepukmas' tuh :p

    ReplyDelete
  7. assalammualaikum...

    my 1st visit, at least terubat hati bila baca ur entry coz pasni i pon tahu nak jawab apa... hehehe... tqvm for sharing...

    tapi for my case, this raya orang still tanya... cuma bentuk soalan dan pernyataan berubah sikit..

    "dah sihat dah?" and "so pasni boleh la mengandung ye..." (FYI, i baru pas operation fibroid and cyst last Mei 2012)

    apa diaorg ingat, operate jer sesenang nak pregnant? ayooooo... i tak period for last 3 months and next 5 months tau! terima kasih ye doctor... huhuuhuu...

    btw, selamat hari raya.. and dont bother what people says, yg penting kita happy... ;)

    ReplyDelete
  8. MZ, tq for ur visit :-) betul, tu.... Yg penting kita happy kan? :-)

    ReplyDelete