Nuffnang Ads

Tuesday, August 07, 2012

Tazkirah Zuhur

Tazkirah zuhur hari ni agak special. Why? Look who came to share her experience of hijrah....

can u guess who? Pic x berapa jelas coz i duduk jauh...


One of the panelist was Aishah. She came n share on her point of view on Ramadhan, how she came to change herself to be better. Bak kata dia, 11 bulan kita mengejar dunia, kenapa x boleh sebulan ni kita allocatekn untuk mengejar akhirat. Bulan ramadhan adalah bulan untuk kita mentarbian hati kita. What makes her istiqamah, is when she think about whether her amalan is enough to cover her sins previously.

Ustaz tu (x ingt namanya) pulak share about al quran. Ramadhan is a month where al quran diturunkn. Untuk mengagungkan al quran, kita kenalah baca selalu. Setiap huruf yg dibaca, membawa 1 Kebajikan, setiap kebajikan itu 10 ganda kebaikan. Ustaz tu also said, even kita banyak amalan pun, belum tentu kita masuk syurga. Sbb masuk syurga tu adalah atas rahmat Allah. Tapi kalo buat dosa je, dah tentu la x masuk langsung kan. Ustaz tu kata, sbb ti kita kena dapatkn syafaat untuk membantu kita di akhirat. Al quran adalah salah satu pmberi syafaat. Sbb tu kita kena banyak baca al quran.

Itu lah antara yang buleh di share tentang tazkirah zuhur tghari tadik. X smpt pun nk bergambar ngan Aisyah. Coz lps tazkirah, terus solat zuhur and Aisyah dah bergegas pulang. (lagipun i pemalu nk mintak amik gambar sama, hikhikhik). Dpt jumpa dia real life, mmg putih orgnya...

Esok ada majlis kesyukuran sempena ulangtahun syarikat. Insya Allah i'll share pengisian eso, pulak... till then...

p/s: Sad that we didn't win gold for badminton. but i think LCW had played well and made us all proud to be malaysian :

No comments:

Post a Comment