Nuffnang Ads

Tuesday, June 14, 2016

Traffic Jam

MasyaAllah... Pantas betui masa berlalu... Dah masuk second week kita berpuasa dah...

Bulan ramadhan ni, alhamdulillah company bagi balik pkol 4.30. Ingatkn dah cukup awal tu... Rupanya jam jugak ya... It took me almost an hour to reach home. But better la kan... Smpai umah pkol 5.30 ptg, solat then terus masak for berbuka. Lauk nk masak selalunya dah pesan kt MDH suh kluarkan siap2. So x la banyak masa habiskn tuk defrost lauk tu. Kalo MDH keje malam, i beli ja lauk brbuka... Sorang2 kan... X kose akak nk masak... 

Lauk berbuka semalam, grilled lamb, mashed potato, grilled vege and kurma goreng

But i pity those yg x dpt kelonggaran balik awal di bulan ramadhan. Jumaat Last week, i balik kampung, pkol 5 ptg bertolak dari rumah. Allahu... Jam sepanjang jalan! Perjalanan yg selalunya ambik masa sejam, jadik 2 jam setengah hokey... Sampai umah my mum ngam2 buka posa. 

To those yg sangkut kt dlm trafik di bulan2 puasa ni, banyakkn bersabar ya... Smg pahala puasa kalian berlipat ganda berkat kesabaran u all menghadapi jam tu...

Till then 😊

2 comments:

  1. nampak menarik kurma tu..goreng mcm cempedak ke kak nina? nana balik pkl 4, tapi jam juga..sejam perjalanan 15km tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nana, k nina guna tepung gandum and air sejuk, buat batter dia. Tambah garam sket bg lemak2 rasa. Then gaulkn ngan kurma yg dah dibuang biji. Recommended kurma tg jenis kering sikit tu. Then deep fried la mcm gireng pisang. Ni mmg fav kami... Caramalised manis kurma tu mmg sedap.

      Delete