Nuffnang Ads

Wednesday, July 15, 2015

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Hari ni last day keje. Esok i start cuti. Lusa, InshaAllah raya...

Tak tahu kenapa, tapi rasa mcm biasa2 ja raya ni... gembira? yes... excited? not really. Mungkin sebab dah makin tua ni, dah kurang la excitednya. And may be sebab masih berdua, so x de anak2 yg mungkin bleh jangkitkan excited nak raya tu kat mak ayah dia :-) Rasa Syukur? sudah tentu... dipanjangkan  umur, merasa lagi Ramadhan tahun ni. Tahun depan, belum tentu. Nanti d akhir ramadhan, semasa buka puasa, kita doa la smg Allah temukan kita dengan Ramadhan yg akan datang.


I'm sure hari ni, esok dan lusa jalan raya akan penuh dengan org2 yg nak pulang ke kampung halaman. Ini juga tradisi raya kita, pulang ke kampung. Rasa macam x bermakna raya kalau x balik kampung kan? I'm so lucky kampung i and my hubby ni dekat2 ja. Jalan pon x jam (kalau jam banyak jalan alternatif).

Pada yang pulang ke kampung berhari raya, ni sedikit pesanan on safety ketika pulang ke kampung berhari raya...

courtesy from petronas
Semoga perjalanan anda selamat hendaknya...

Di kesempatan ini, i nak mengucapkan Selamat Hari Raya to all readers yg sudi baca blog ni... Maaf atas segala salah silap dan terlanjur bahasa. I manusia biasa, mungkin ada coretan di blog ni yg mengguris hati mana2 pihak. Maaf dipinta ya :-)

Semoga aidilfitri tahun ini, memberikan sinaran kebahagiaan buat kita semua. Semoga Ramadhan yg berlalu meninggalkan maghfirah dan keberkatan kepada kita semua.

Sehingga bertemu lagi... In the meantime, enjoy this advertisement... adik i salah sorang pelakon dlm iklan ni ;-)


Till then,
Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin :-)

12 comments:

  1. Selamat hari raya Nina.. akak dah sanpai kampung :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq kak, enjoy your raya :-)

      Delete
  2. selamat hari raya ST..
    hway dah jammed dari semalam..huwaa... weols baru nak bertolak pas berbuka kang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu...besabar je la kalo jam eh reen...smg selamat perjalanan.:-)

      Delete
  3. Selamat Hari Raya,maaf zahir batin Nina..semoga raya kita raya yang berkat dan ceria..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.. Same to u kak :-)

      Delete
  4. Selamat hari raya. Maaf zahir batin.. insyaallah bertiga dgn kehadiran anak penyeri hidup tak lama lagi tu janji berusaha dan minta pada Dia kan.. amin...

    ReplyDelete
  5. Selamat Hari Raya sis nina..semoga sis selamat sampai ke destinasi bila balik dr kampung nnt..

    ReplyDelete
  6. Selamat Hari Raya ST!!
    Lepas raya dan naik kerja ni baru dapat BW...huhu....haritu balik rumah mertua ikut jalan dalam (Alor Gajah-Rembau-Seremban), alhamdulillah berjalan lancar walaupun banyak kereta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la... hari ni baru i nk jenguk blog ;-P

      Delete