Nuffnang Ads

Friday, July 31, 2015

And Life Back To Normal

Alhamdulillah...

Idup lagi i ni ;-)

hahahhaa.... last entry before i pi cuti raya, and we already in day 15 of Syawal today.

Apa khabar semua? How was your raya?

My raya? Alhamdulillah... I coti lama. Extra dua hari dari my plan. Kiranya coti paling lama i penah ambik for raya la...

15/7 - malam : balik PD umah MIL.
16/7 - tolong MIL siapkan juadah raya. MIL masak 3 jenis rendang. Rendang daging, rendang ayam and rendang udang. Memandangkan i dah raya awal, makanya i la tukang rasa rendang tu... seb baik sedap n kena rasa rendang tu. On top of these 3 rendang, MIL order rendang tok jugak. hahahah... 4 jenis rendang kau... tapi semua licin pada raya kedua. Family dah bertambah ramai, kejap je dah abis rendak mak tu... hehehehe

Raya pertama 17/7 : Pagi2 mcm biasa, salam raya. Tapi this time around i x kalut sgt sebab x leh solat raya. relax la sikit. Lps salam raya, x de apa2 aktiviti. duk umah ja layan tetamu.

Raya kedua, macam biasa, kami balik kampung MIL. Gi umah sedara mara mak. Adoi, kenyang gila pasai dua rumah dok jamu lunch. Tapi sebab sedap, bedal je makan semua. Rezeki, jgn ditolak... kikikiki :-P

Kami beraya sampai petang, lepas Asar baru sampai PD balik. Malam tu, pi beraya umah jiran2 mak pulop.

Raya ketiga - baru balik umah my parent. Sampai2, buat soto. X dan nak makan, petang tu pi beraya umah kawan skolah yg i dah x jumpa since lepas SPM. Hahahaha... mini reu-nion la kami. Ada 3 lagi kawan yg datang join. Best borak2, macam masa kat dorm skolah dulu. Mengimbau kenangan sampai sedar2 dah nak maghrib dah.
Malam tu, balik umah, maghrib semua, pi beraya umah pakcik pulop. Sebuah rumah ja... OK la kan.

Raya keempat, petang pi umah 2 sepupu ayah...Malam pi beraya kat umah pakcik.

Raya kelima, dok umah ja pasai maghrib tu nak balik Nilai dah.

Raya keenam, kat umah sendirik dah... laundry day!Seb baik la dua org ja... sekali basuh ja mesin tu.

Raya ketujuh - Siang dok umah ja... rehat2...then balik PD semula sebab hubby keje malam tu. Dari dok umah i sorang2, baik la i dok PD ngan MIL. Ada gak kawan... And malam raya ketujuh ni i start demam.

Raya kelapan - Demam on off. Start Batuk. Makan ubat, ubat jenih ngantuk pulop. Melepek dalam bilik ja.

Raya kesembilan i.e hari Sabtu : sama gak. demam on off. Sakit badan, sakit kepala.

Ahad: Balik umah 'home sweet home' - masih domam on off.

Isnin - MC. Test darah seb baik OK x dop pape. Tapi still try posa sunat shawal.

Selasa - MC lagi. But beransur better. X sambung posa pasai nk makan ubat.

Rabu - Baru masuk keje. hehehehehe....

As of today, baru dan abiskan blog walking. And baru dan nk buat entry (pasai mood coti lg, malehnya nak kije).

Gitu la raya i... masih rasa lemah2 badan, batuk sikit2 and selsema sikit2. Tapi gagahkan jugak nk buat posa sunat. ni baru hari keempat. I buat sunat dulu, sebab x mo campurkan posa sunat n ganti. And memandangkan banyak posa nak kena ganti, takut x sempat i nak posa sunat,  Berapa hari nak kena ganti? 12 hari :-P huhuhuhu....

MIL and adik beradik hubby nak datang esok... So ptg n malam ni nk kena buat preparation... Nanti i citer psl ni...

Till then, Have a nice weekend :-)



4 comments:

  1. Selamat hari raya sweet...seronok saudara mara nak dtf rumah. Kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq ma lily, memang seronok nak terima tetamu :-)

      Delete
  2. Kiter 8 hari, first day tu lagi 15min sebelum bbuka adoiiii hehehe. Nak usahakan ganti secepat mungkin la bila balik kl nanti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah, jom kita ganti cepat2... :-)

      Delete