Nuffnang Ads

Friday, March 20, 2015

not so good week... huhuhu

Ahahah... last week baru je kata 'good week'. minggu ni dah x good dah.

Monday, i banyak keje, balik lewat. Tuesday, my MIL nak datang umah, so kemas2 umah yg berabuk tu...(hehehhe...nampak nau pemalasnye i ni...MIL datang baru nk berkemas). Rabu, i was down with flu. Ni jangkit ngan MDH la ni... dah pesan kt dia pi klinik ri tu masa awal2 dia kena, dia x pi...last2, jangkit kat i pulop... tapi ok gak, dapat MC sehari, rest betui2 kat umah... heheheh... Kamis, balik lewat, and still selsema. Ri ni pun sama...

So konklusi minggu ni x senam pun... tapi alhamdulillah, i still masih boleh jaga makan. Macam heran gak...selalunya kalo meeting2 yg ada makanan, i slalu kalah. kompem i makan kuih2 masa meeting tu. Tapi lately ni ok la... bleh tahan napsu nak makan tu...

mungkin memang mujarab supplement yg i ambik tu kot... imagine ya... secret recipe cheese cake dihidangkan masa pre-board meeting last tuesday. Boleh i makan sesudu je tau. the rest i bawak balik, simpan dalam peti sejuk. sampai ri ni, x abis makan lagi. jamah sesudu je... pelik tak? memang pelik utk i coz i luv cheese cake so much... heheheh... But seriously, memang dapat kawal rasa asik nak makan tu...

Ni supplement yg i ambik:

pro B... spray je... hehehhe

I dah guna hampir 2 minggu. So far so good. Perut x cepat lapar, and makan sikit pun dah kenyang. Lagi2 time i x leh nak senam sebab x berapa sihat ni, memang banyak membantu la...

Cara guna dia, spray je ke lidah 3x sehari sebelum makan. It works for me, hope it works for u too. Nak tau lagi lanjut, cer ushar FB page NIA Beauty & Wellness. Ada banyak testimoni kat situ...

But, a reminder... kalo ambik ni, pastikan makan juga makanan yg seimbang...jangan x makan langsung. Nanti jadi lain pulop....

Okeh...have a nice weekend all :-)

13 comments:

  1. wow! sprayy je kenyang hihiiihii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...x le kenyang, tapi x la lapar je rasanya... :-)

      Delete
    2. ok jenguk sat link tu hehehhe

      Delete
  2. Wow! Pro B ni fungsi dia untuk apa ye? Tahan selera makan ke ST?
    Yani tengok kat FB link yang ST bagi tu....harga affordable juga.
    Yani baru nak start bersenam....late comer org kata....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya yani, jadi macam x lapar sangat and boleh kawal nafsu makan tu...

      Delete
  3. kagum jugak cara dia kawal nafsu makan ek. kalau saya ada chesecake, memang konfom habis! konfom! hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, tu la... i pon kagum tgk i bleh x makan sampai licin abis...

      Delete
  4. sekarang macam2 supplement ada untuk gantikan vitamin2 yang hilang dalam badan, cuma pilih mana yang sesuai dan serasi dengan diri je kan? inshaaAllah, boleh try usha2 ni nanti :)

    jemput singgah blog kami :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, betul tu... TQ singga sini... inshaAllah, i jenguk ur blog.

      Delete
  5. Replies
    1. i try je ni, x sangka berkesan... :-)

      Delete