Nuffnang Ads

Sunday, March 15, 2015

Minggu yang agak baik

Last week was a kind of good week.

Sebab? i didn't miss my exercise. Alhamdulillah, lima hari berturut turut i buat senaman (not good sebenarnya...u need to rest your muscle. tapi sebab x la senam teruk2 sangat, so buat la jugak hari2...). Cycling (indoor) around 35 minutes. Walaupun x la hebat mana, but it's good la kan, dari x buat langsung. Berpeluh-peluh la jugak...

Sabtu dan Ahad, hari rest n also Cheating day (s). As much as possible, i try juga control napsu makan (huhuhu...agak kureng berjaya, tapi boleh la tahan...). Malam ni, to reward myself, buat pizza cheesy. I guna baki doh roti yg x jadi ari tu. I kluarkan dari freezer, de-frost, buat bentuk pizza and letak bahan pizza. Bahan pizza simple je... sos spaghetti kimball as pizza base, sausage ayam and cheese. A lot of cheese... hehehhe... Oh, since me n MDH suka pedas2 sket (tekak melayu la katakan....) i tambah sambal bilis as my pizza base.

For a dough yg beratnya 200g, i bakar kat oven dengan suhu 250 degree celcius for 8 - 10 minutes. And hasilnya...

pls ignore my messy coffee table... kami dinner depan TV... ngehngehngeh :-P
For 2 weeks into my diet, I've loss my water weight... nak kena senam dan jaga pemakanan lebih baik lps ni utk bentuk semula muscle and burn more calories... chaiyyok!

12 comments:

  1. wahh atkin ker sis..?? hehehe...

    kita pun tengah atkin skrg ni tp semalam cheat day..buat murtabak sardin krakers.. ahahah..

    esok sambung balik induction 2 mggu..ihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe, x la julie... i jaga portion makan and exercise je...x mampu la nk buat atkins...banyak nau pantang larang... hehehe...

      Delete
  2. Wah.....hebat2! Yani ni je tak start-start lagi mode insafkan diri dgn exercise dan jaga portion makan. Masih dok berdalih dengan diri sendiri. Padahal appointment dengan doc GH dah tak lama lagi...aduoii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu...ni dah start balik lambat la pulak ni...mcm x sempat exercise je ri ni...

      Delete
  3. Kita pun tgh berdiet jugak ni..hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. CPT, update la progress kat blog :-)

      Delete
  4. waaaah! chaiyok chaiyok! ni yang semangat nak excercise semula ni.. lama sangat hibernate..

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ zura... moh exercise :-)

      Delete
  5. base sambal bilis memang terbaikkkk kak nina...idea bernas wajib cuba ni sebab saye lagi melayu punya tekak..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe... ni idea dari domino's pizza... sedap pizza dia yg sambal tu... pastu tambah keju mozarella lagi sedap.

      Delete