Nuffnang Ads

Tuesday, January 27, 2015

After Hibernation

Siapa yg berhibernasi tu? I ler... dalam konteks bersenam. Its been a while since i betul2 bersenam. Sebelum ni memang banyak skip... bukan rope skipping, tapi i yg skip bersenam.

Tapi dah tua2 ni, menjaga makan je dah x cukup dah... or may be sebab i dah x kira betul2 calories intake i (main agak2 je...), so most of the time rasa makan sikit dah... tapi banyak jugak rupanya... sebab my weight keep on increasing.

Sabit pulak dengan tahun baru, maka haruslah azam yg setiap tahun ditanam tu (read: nak turun berat badan) mula dijaga tumbuhnya. Since last 2 weeks, i dah start semula aktiviti bersenam. tu pon memang payah nak start mula2 tu... I can feel my fitness dah jatuh merudum. Baru buat power walk 2 miles, dah pancit (power walk tu...bukan lari...x berani lagi nak start gillian punya senaman...hehehhe).

But last week, bad news...kasut sukan yg i slalu pakai masa bersenam dah tercabut tapaknya... dua2 belah plak tu... sempat habis sampai 2 miles je power walk i... Seb baik ada backup satu lagi kasut sukan. Tapi baru pakai 2 kali, kasut ni pon tercabut tapak... again, sampai 2 miles je...

kasut kedua yang tercabut tapaknya. dah pi gam, still x mau lekat

Hehehe... ada reason nak beli kasut baru... so yesterday, i pi beli kasut sukan kat alamanda...


cantik tak kasut sukan i? pink color lagi... heheheh...
OK, lepas ni kalo liat lagi nak bersenam, x tau la nak cakap apa.... huhuhuh :-P

14 comments:

  1. Wah....cantik3x! Yani pun dah g survey kasut sukan jenis tarining kat kedai BATA...dah sakit kaki buat powerwalk berkaki ayam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu...yani, i mmg x leh senam kaki ayam. I have flat feet, cepat sakit kaki kalo buat powerwalk tu...

      Delete
  2. selalunye, ada barang sukan baru (cotohnya kasut sukan baru atau seluar senaman baru) baru semangat nak bersukan --> i ler tu.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi.... I ok je kalo x busy keje. Bila balik umsh pon dh lmbat, mms asik skip je la... Masih x berhaya nk bangun awal2 pagi n senam...

      Delete
  3. saya pun dah stop berzumba rasa mengah naik tangga tinggi.. adehhhh.. nak zumba balik, baru p urut...bergoncang2 balik pulak kang..kekeke..ade org kata xpayah lasak, ade org kate xpe je... confuse! lawa kasut tu.. kite pun dah aim sport shoes baru..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. yana, i ada baca smalam (x ingat kat blog sapa) kalo exercise yg x lebih 4 hours a week, consider OK. lebih 4 jam dah kira lasak.

      Delete
    2. owh i see... so bolehla i continue my zumba n step board semula..zumba sehari sejam je, seminggu 2jam la..sejam zumba, sejam step board, wiken cycling..thanx ST for the info

      Delete
  4. I jugak yang masih belum menginsafi diri ni. hELP! Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heehhe.... u kurus dah... x pe... ;-)

      Delete
  5. amboiiii...kasot baru...hahahahahha kite dok pakai kasut pree jerk..dapat ms sukan risda hahahahahaaha...tgg jahanam baru cr kasot baru! hahahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. reha, kasut pree lagi best! :-)

      Delete
  6. Kak ST, memandangkan akak pun di area Putrajaya, saya cadangkan pergi ke Kementerian Belia dan Sukan punya gym setiap Selasa jam 5.30 petang. Ada senamrobik. Saya pun ke sana kadang-kadang kalau rasa nak cuba something else selain running. Best juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. DL, i masuk opis pkol 9, slalu pkol 6 lebih ke pukul 7 baru balik... hehehe... thanks for the info anyway :-)

      Delete