Nuffnang Ads

Monday, January 12, 2015

2015: TTC journey continue...

Dah 2015...

Kejap je masa berlalu... Alhamdulillah...masih dipanjangkan umur melangkah ke tahun 2015. What happend in 2014? I believe tahun 2014 adalah tahun kerjaya. Banyak masa, tenaga dan fikiran dicurahkan untuk kerja i.

TTC? Bagi i, tahun 2014 adalah tahun rehat. I met doc last year in Sept 2014, to check keadaan kesihatan i utk proceed with IVF. When i found out i have a decision to make, IVF or another laps, i took my own sweet time to think about it. Istikharah and solat hajat, smg Allah lorongkan ke jalan yg terbaik.

Last week, jumpa doc semula, Punya lama x jumpa, sampai x tau doc dah tukar nurse. hehehhe... This time, memang hati dah berat hati ke arah keputusan untuk buat laps sekali lagi. But again, timing tak mengizinkan...keadaan sekarang tak sesuai...

X pe... I believe Allah dah aturkan yang terbaik untuk i. Memang betul pun... dgn auidted account x abis lagi, system baru x up lagi... memang Allah tahu, ini yang terbaik...Allah x mau i tinggalkan anak buah i terkapai-kapai di saat2 mereka sgt memerlukan i.

Doakan yg terbaik utk i :-) InshaAllah, masanya akan tiba nanti....

30 comments:

  1. Nina,
    Kalau ikutkan hati nak jer bulan 2 ni proceed ngan FET. Encik B kata dia nak cuti 1 bulan bulan 2 ni. Tapi memikirkan financial report yang belum selesaikan, ditangguhkan FET hingga bulan 5. Insya Allah. Terkadang dalam hati berkata, lantak la ofis nak jadi pe..tapi bila memikirkan anak2 buah nak kena cover kerja kita..kesian sgt. So biarlah selesai dulu kerja2..nnt masa IVF akan lebih tenang. Harapnya begitu..
    Doa yang terbaik utk awak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ CPT. Smg Allah permudahkan utk kita semua... memang kalo ikut hati, i nak proceed as soon as possible. My hubby pon dah amik cuti for the laps tu. Tapi plan Allah mengatasi segalanya... heeheh...x pe, kita sabar je la kan... and settlekan semua financial report and audited akaun ni...org finance bulan 1 memang sibuk kan :-)

      Delete
  2. mudah2an Allah membantu kita buat keputusan yang terbaik...
    begitu jugak utk saya..sama2 kita berdoa ok:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah, sama2 kita doa... :-)

      Delete
  3. kak ST...sama mcm me..kdg2 mcm nak start treatment scr serius balik...tp asik fikir masa belum sesuai..xtau la tkut kecewa ke ape...lebih senang menanti...to smpai bila kan...kagum dgn org yg betul2 ttc scr serius ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. me, kadang tu dah plan, tapi x terlaksana... sama2 kita tingkatkan usaha, inshaAllah...

      Delete
  4. Bagusnye bos ni. Alhamdulillah, Allah know best what is good for you.
    Semoga dipermudahkan segalanya.

    Anyway nak tanya kenapa laps lagi sekali. Sorry tertinggal keretapi =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa2 critical ni zarith, susah hati gak nak tinggal je... sbb end up jadi apa2, kita juga yg nak kena menjawab ngan boss... tunggu settle, so bleh cuti ngan hati senang... heheheh...

      l recurring endo. ni 3rd laps.

      Delete
  5. percaya pada keputusan diri, dan keadaan diri, berserah pada Allah. insyaaAllah akan diberi petunjuk dan rahmat. semoga apa yang dihajati tercapai. :)

    ReplyDelete
  6. Semoga dipermudahkan dear nina..ttc vs work, work always win..akak pun kadang2 mcm tu jugak.take care ok..mudah2an selamat semuanya..Amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin... tq kak... huhuhu... kena tgk mana priority at that time kan kak...

      Delete
  7. Aduh, 3rd laps? Before2 ni ST buat laps jenis open surgery ke atau tebukan 3 tempat tu? Tak ada cara lain ke selain buat laps sekali lagi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yani, semua yg tebuk je... first laps dapat buat diagnosis je. 2nd buat buang endo. 3rd ni pun buang endo gak...

      Delete
  8. Nina...best of luck ats segala keputusan yang akan dibuat...erkk another laps?huhu seram.camne blh detect endo dtg blk?takutlh.sy dulu laps 2012 endo stage 3. Sekrg kalo slh mkn rasa gak denyut2 risau jugak.dok amalkan minum emon madu je sbgai ikhtiar. Dah lama gak x follow up ngn doc ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ieda, tq... i start sakit2 kat pelvic area especially belah kiri. and last scan ada fluid dlm abdomen cavity. tu yg doc suspect endo.

      Delete
  9. betul tu, bila kita cuti dengan kerja tak selesai pun tak aman juga..paling tak diorg cari dengan call, wassap la...Noly dlu lepas et org pejabat siap nak datang rumah nak minta sign penilaian harga.. aduuuh, last2 gagahkan juga gi selesaikan kat pejabat. dah drive naik turun bonggol.. then esoknya bleeding...beta pun negatif.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la nolly...nak bercuti dgn aman... heheheh

      Delete
  10. ST nak buat laps? I ni bulan 2 baru tau nasib diri. Kalau fibroid tak mengecil, operation jugaklah jawabnya. Takut btol. Huhu. Apa-apa pon pilihan ST, i doakan yang terbaik untuk u. Semoga Allah memakbulkan doa dan usaha u :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Ily for the doa... InshaAllah... harapnya plan berjalan lancar... And smg Allah mudahkan utk u juga...

      Delete
  11. Dear ST..
    InsyaAllah moga semua dipermudah kan..sy pun nk TTC semula 2015 ni..Allah perkenankan doa kami ya Allah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin... TQ Mrs D :-) All the best to u 2...

      Delete
  12. kakak! all the best to u.

    saya mengalami sindrom "meroyan" semalam. ala-ala panic/anxiety attack gitteww. hari ni boleh make a joke out of it. semalam serabut+gelabah+overthinking. baru sikit je dugaan (bukan dugaan sangat pun. cuitan je ;) ). sabaq je la.

    apa pun saya tawakal je. saya doakan kak nina punya ttc journey tahun ni smooth. doakan saya sekali kak, ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ dik, InshaAllah, doakan utk kawan2 TTC lain gak...

      Delete
  13. SweetT..nk buat laps lg ya?..semoga lancar dn dipermudahkn semuanya ya..pasti Allah merancang sesuatu yg terbaik kan..trying to stay positive kn..moga2 thn 2015 ada sesuatu yg mengembirakan buat kita yg ttc tegar ni..doa yg terbaik buat kita semua..ameen ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah Umie, that definitely be the plan... cuma datenya blum tetap lagi...nak play by ears... tengok keadaan mcm mana nanti...

      Delete
  14. xpe xpe.......... ada hikmah disebaliknya. mana tahu settle semua kerja, anak anak buah doakan yg terbaik, terus ALLAH permudahkan jalan time tu heheheh ~

    ReplyDelete
  15. kite pon bangkit utk 2015!! bersemangat nk teruskan treatment!
    2014 terlali banyakberehat so thn ni kene usaha lebih sbb umo makin meningkat huuhuhuaaaagghhhh :(

    ReplyDelete
  16. Slm.jemput ke fb page sy: UPT OPK
    Dapatkan strip ujian kehamilan dan kesuburan berkualiti dengan harga yg murah. Semoga dapat membantu mereka yang masih berusaha untuk hamil
    UPT https://www.facebook.com/easy.lovetest
    Whatsapp 0129001038

    ReplyDelete