Nuffnang Ads

Tuesday, July 22, 2014

Bebelan Tengahari...

Macammana Ramadhan u all? Hopefully semua masih bersemangat meneruskan ibadah di akhir2 Ramadhan ni. And how is your life going on in this Ramadhan?

I, alhamdulillah...This Ramadhan rasa cepat sangat berlalu. Apart from nak kena ganti doblas hari (nanges!) seronok melalui Ramadhan tahun ni... Alhamdulillah, tak missed sahur (walaupon hari 'coti' sbb prepare sahur for hubby). And alhamdulillah, tak missed terawih (except during red flag day). Syukur Ramadhan dipermudahkan tahun ni.

My diet program? Heheheh... lepas raya la... bulan posa ni makan x jaga sangat... portion nasi tu kejap ok kejap 'banyaknye'.... and i memang x exercise langsung. Paling2 pun, banyak berjalan je... Buleh pulak last week kena pegi Sabah for meeting. Pegi jugak la... first time berbuka dalam kapal tbg. Alhamdulillah, steward tu announce waktu berbuka and siap bacakan doa berbuka puasa. So penurunan berat badan bulan puasa ni hanyalah berat air i guess... InshaAllah, lepas raya kena all out sebab dah nak makin dekat dgn treatment date. Smg Allah permudahkan...

Hari ni rasa macam best sket... remember by post pasal down kena bash masa Board Meeting dulu? Today ada meeting with all Board Members. After the meeting, the director jumpa I and congratulated me on my performance so far. He said he has seen a lot of improvement since i took over the department. Alhamdulillah...pujian untuk Allah jua... Cuma I rasa happy coz my work and effort is appreciated. Rasa semangat nak teruskan kerja2 penambahbaikan kat department ni... This also remind me to appreciate my staff as well for te work that they deserve to be appreciated. Rasa seronok tu boleh memotivasi utk teruskan kerja dengan baik... InshaAllah...

Till then :-)

p/s: Sedikit tersentak ketika medengar berita MH17. Wallahua'lam apa yang sebenarnya berlaku. Tak mau nak ingat bagaimanakah saat2 akhir mereka... Sampainya hati menembak pesawat penumpang sebegitu... kejam betul manusia... Tu belum lagi cerita di Gaza...Allahuakbar... Innalillahi wainna ilaih rajiun... Kepada Allah kita akan kembali, tiada daya kita mengatasi taqdir Allah. Smg Allah cucuri Rahmat buat muslimin dan muslimat yang terkorban akibat perbuatan manusia yang tak berhati perut itu...


14 comments:

  1. kak..me pun x jaga makan sgt bulan pose ni..lagi2 kalo kat rumah MIL,mcm2 menu ada..tp berat turun plak..mgkin berat air kot..
    hmm tu la..sedih kan citer psl kat gaza n psl mh17 tu..smpai hati diorg,pdhal kita takde bmusuh pun dgn diorg..dugaan Ramadhan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la me, kat umah MIL or my mum memang kalah diet...

      Kita doakan Allah permudahkan urusan berkaitan mh17. Dan smg Allah selamatkan saudara kita di gaza...

      Delete
  2. Assalam...

    betul tu..saya pun rasa Ramadhan thn ni cepat berlalu.. tak terasa pun dah mggu terakhir.. alhamdulillah..puasa penuh lagi setakat ni..hrp penuh sbb ade rezeki yg baik wlupun dah lame x nak mengharap...sobss..sobbss..

    lepas raya nak start diet atkin balik...ari tu sempat buat 2 mggu jer..pastu stop sbb x berapa nak sihat sangat...

    pasal MH17, mmg terkejut.. tp dah xde air mata mampu kuar wlpun tgh mlm dpt berita tu, badan menggigil2.. tak sangka sangat2..masih terasa lagi kes MH370 tu..tup2 ni pulak... kalau betul ditembak, neraka jahannam lah tempat si pelaku..mensasarkan org awam yg x berdosa.. doakan utk mereka.. juga utk penduduk Gaza dan Syria..mereka sahur di dunia, iftar di akhirat.. Allahuakbar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Julie, sekurang kurangnya mereka dah dijanjikan syurga... Kita ni yg x tau nasib cemana...smg Allah ampunkan kita yg hanya mamou melihat saudara kita ditindas...

      Delete
  3. ST...Yani pun mana ade bersenam sepanjang Ramadhan ni, siap berhabuk bagai dumbel kat bawah ampaian baju tu. Nampak benar dah lama x sentuh. Tak pe, lepas raya kita pulun sama2 dapatkan berat badan yang sesuai....

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah... Yani, memang kena pulun abis i nih... Huhuhuhu

      Delete
  4. congrats dapat pujian dari bos! bermakna tu! saya kalau sv puji memang kembang hidung sampai balik. rasa nak record and mainkan balik kalau mood tengah down tu. hihi.

    selamat hari raya ye. maaf zahir batin. jom doa ramai-ramai semoga kita tak lagi ditimpa dengan berita-berita yang menyedihkan. dan erdoa yang baik baik di ramadhan yang nak last-last ni. ameen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agak kembang kuncup gak la idung i tadi. Hahahaha :-p selamat hari raya zura, maaf zahir batin juga :-)

      Delete
  5. Same here,tetap bgn sahur walaupun coti..12 hari ke nina..adus..akak 9 hari..Memang Ramadhan bulan barakah, rasa sedih nak penghujung dah..Semoga kita mendapat keampunan dan dibebaskan dari azab api neraka..Amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...

      Hehe, ye kak, doblas... X pe, good for me, kalo tak asik nak pulun makan je raya ni...

      Delete
  6. fuhh 12 hari... i 7 hari pon senak je rasa nak ganti ni. hehehe... Selamat hari Raya to u!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya MZ :-)

      Delete
  7. huhu..ckp pasla berat ni, mmg x dapekla nak jaga makan bagai..nak tggu raya? lagi la jgn harap.. tggu habis raya baru try semula jaga pemakanan..hahhahah

    btw Selamat Hari raya Sweet.. semoga selamat semuanya.. :)

    ReplyDelete
  8. eh sama la plak 12 hari hohohoho.

    masa cuti mmg cuti btl, sahur pun Ai tak bangun. kihkih. Jek cuma masukkan lauk dlm microwave lps tu mkn.

    paling seronok hari2 masak utk buka. mmg ajaib tp itulah berkat ramadhan. tak terasa letihnya.

    ReplyDelete