Nuffnang Ads

Friday, July 25, 2014

Selamat Kembali kepada Fitrah!

27 Ramadhan.

Sekejap benar Ramadhan sudah hampir nak berlalu. Bulan di mana pesta ibadah berlangsung. Dengan harapan dapat mendidik jiwa dan nafsu supaya kembali kepada fitrah. Fitrah hidup sebagai hamba Nya, yang tujuan kejadiannya adalah untuk beribadah kepada Allah.

Di peghujung perjalanan ini, let us reflect on our achievement in Ramadhan. Makin dekatkah kita kepada fitrah diri kita yang sebenar? Atau makin jauhkah kita? Atau status quo - tiada perubahan.

Semoga jiwa dan nafsu kita terdidik dengan baik sebagai bekalan menghadapi 11 bulan yang seterusnya. Semoga tahun hadapan, Allah panjangkan umur kita untuk kembali bertemu dengan Ramadhan. Semoga Allah menerima ibadah kita. Semoga Allah mengampunkan dosa kita.

Semoga kita kembali kepada fitrah.

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Selamat kembali kepada fitrah.

TQ google

Dikesempatan ini, i nak memohon ampun dan maaf kepada semua sekiranya ada salah silap, terkasar bahasa atau terasa hati dengan penulisan i di blog picisan ini.Semoga sedikit sebanyak sahabat sekalian beroleh manfaat dari penulisan i.

Buat yg memandu, berhati-hati dijalan raya. Buat yg x memandu, kesian la kat pemandu tu...ajak2 la dia berborak supaya tak boring drive (hahaha...peringatan tuk i sebab i suka tido bila hubby i drive. tapi kampung i tak jauh, so ok la kot...).

Sehingga bertemu lagi in next entry...

Eid Mubarak everyone :-)


8 comments:

 1. selamat hari raya
  maaf zahir batin.. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Same here su, maaf zahir batin :-)

   Delete
 2. eid mubarak to you! hati hati balik kamung semoga selamat pergi dan pulang.

  ReplyDelete
 3. Selamat hari raya buddyz..eh,nina..hehe

  ReplyDelete
 4. Selamat hari raya Aidilfitri ST..semoga selamat perjalanan pergi dan balik!
  Maaf zahir dan batin ye!

  ReplyDelete
 5. Selamat hari raya sweet tooth :)

  ReplyDelete