Nuffnang Ads

Tuesday, December 10, 2013

Nothing Important....

Been busy lately... This update is nothing of importance... 

Just a quick update on what i've been up to for the past few days...


Last Thursday & Friday, i bertapa di Concorde Shah Alam. Ada engagement session with HQ to sort out initiatives that may impact us at regional office. Food was superb! (except for tea break punya menu...sgt x menarik, but i makan jugak!). And as u know, me and food is a sworn enemy... I pantang nampak... memang nak attack the food je keje i...huhuhuhu....

Jumaat malam tu, balik umah, re-packing our bag pulak, coz on Saturday & Sunday, nak gerak ke Port Dickson for company's Family Day. Dok kat Grand Lexis PD. Nice place! Paling best sebab kat bilik ada private swimming pool. Tak le besau mana... but buleh la nak berenang dan berkubang dalam tu.... heheheheh...

See the pool just outside the room?? It is a 4 feet pool.


Anyway, we had fun during the family day. Dinner theme bollywood, tapi i x ber 'bollywood' pun. On Sunday, lps puas mandi manda kat pool, kitorang check out and 'home sweet home'. 

Tapi kan... malam tu, badan i naik gegata i.e bintat2 besar...x tau allergy makan ka...allergy pool ka... huhuhuhu.... so monday smalam i MC. Gatai x kira la.... doctor kasik injection pagi tu, lalok nya sampai ke petang... and malam smalam pon masih rasa lemah badan. (Wonder acaner la org bleh amik dadah eh....penat tau rasa badan ni lps inject tu... ni pon ada terasa sket lagi...ke sebab asik tido jek smalam eh yg rasa penat nih...)   

So today, dah kembali ke pangkal jalan office. Jenuh la nak sign and review document yg bertimbun ni... Next Thursday & Friday, out of Office again... diikuti ke PD again next Monday & Tuesday.... dedua out of office ni urusan kerja ya... How i wish nak bercoti lelama.... huhuhuhu.....

My diet regime, hancussss..... ke lautttt.... portion makan tak berapa nak jaga... and exercise memang dah lama i tinggal... tengok la hari ni cemana... setakat pagi tadi, rasa mcm InshaAllah buleh dimulakan kembali... Susah gak nak start semula bila dah lama tinggl.... 

OK la... I might not update this blog as frequent as before. At least until i shed off my penyakit MALAS and/or until i have a something that is worth to share with u... Till we meet again :-) Have a nice day!

19 comments:

  1. cantik bilik tu..nampak sgt selesa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...memang selesa atie bilik tu...kalau nak datang ramai2 sefamily pon boleh... coz bilik sgt besar. I dapat pi pon sbb company event... nak pi sendiri, blum tentu lagik. hehehhe....

      Delete
  2. Hari2 macam on holiday vacation je ST ni...huhu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. 'macam' is a key word yani...hehehhe... how i wish it is a holiday!

      Delete
    2. Hehehehe~ anggap jer la...kita yang bekerja ni, nak dapat cuti yang betul-betul cuti sebenar..hurm...mimpi jer la. Kan?

      Delete
  3. slm.. wah akak sgt gile kolam n berenang.. mesti best gile. lawa sgt bilik dia ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang seronok kak...sbb bleh pulun berenang x dak sapa nak kacau... tetengah malam nk berenang pun buleh... heheheheh....

      Delete
  4. Replies
    1. Sambil nyelam minum air dan tersedak.... hahahaha.... perumpamaan baru bercuti sambil keje... :-)

      Delete
  5. Wah..macam bukan kerja,more to cuti2 mesia..nice room..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe...look on the positive side.... ada la feeling2 bercuti tu sikit kak :-)

      Delete
  6. Antara tempat yg nk sgt pergi ni:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom su :-) mai la pi PD ni...

      Delete
  7. Wahhhh besnye bilik..tak sabar nak pegi bercuti..huhu..plg best view pool dari bilik kan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul mrs sweet... sgt tenang and seronok main air x de sapa kacau n xpayah susah2 pikr nk tutup aurat....private pool :-)

      Delete
  8. Grand Lexis ida teringinn.. bestnyaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. pi la ida... memang menarik especially if pi honeymoon berdua jer :-)

      Delete
  9. smenjak sy transfer kl lame dah x stay hotel kompeni bayor...kalau free syok dia lain mcm sket...hihi santekkk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh...sama la dik... ni nasib baik company buat family day...kalo tak, x merasa la... hehehehe

      Delete