Nuffnang Ads

Wednesday, November 21, 2012

Teringin

Tetiba hari nih teringin rendang kerang.... jgn nk melompat yer.... teringin ni x de makna apa2.... huhuhuhu.... lama gila x masak rendang kerang. pagi tadik dh pesan kt hubby beli kerang. Amik kau 2 kilo cik abg sayang i tu beli... nak makan dua org jer....tapi bagus gak...bleh simpan lebih n makan ngan roti. jimat duit den x yah beli breakfast...ngeeee....

I masak rendang simple jer.... serai, halia, lengkuas, bawang putih n merah. tambah la santan n potongan daun kunyit. Cukup la untuk memuaskn keteringinan i nih...

Dlm proses memasak...kasik kering sket




Dulu masa duduk di Dungun i rasa rajin gak i masak rendang kerang...may be sebab senang nk dapat kerang yg fresh. La ni dh dok sini, payah la nk dapat lauk2 yang fresh... u know la kan kalo kat TESCO or Giant... kena tunggu hari dia baru ada yg fresh...tu pun kalo nasib baik la... This time around, my hubby singgah PD on the way balik keje n beli kat pasar sana :-) fresh betui kerang nih...

Okeh...enough said about that... Countdown check.... 19 hari lagik! Chaiyok!!! Teruskan Usaha!!! Kau boleh!!! This is your last paper...make sure u pass this time around! Lepas nih nak rehat, nak berguling nak mengadap TV, semua boleh buat....bersusah-susah dulu...bersenang-senang kemudian.... (ni la kerja i...tetiap hari kena bagik semangat kat diri sendiri... nak suruh diri sendiri rajin belajar...).

Ok, till then!


11 comments:

  1. Rendang kerang? Nyummm macam sedap jek. Tak pernah lagi makan, klu kat penang selalu rendang daging/ayam aje kot. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe... Family belah my father slalu buat...so dh biasa... Tetiba teringat sambal kerang plak....sodap mkn ngan nasik lemak... Huhuhu....

      Delete
  2. cayalah ... kalau umah ko kt sebelah, confirm aku dah singgah ni. thumbs up dr aku yg tak pernah masak rendang apatah lagi rendang kerang.

    btw, exam apa?

    p/s: bersemangat nk tulis blog entri lps baca entri hang
    p/p/s: i have new project now, doakan aku ek :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.... Dah teringin, kena la buat.... Exam apa lagi.... Paper P2 yg dah dua kali aku amik tu.... This time mmg kena study bebetui...x larat aku nk repeat lagik. Lagipun, nxt year dh cukup 10 years register as student...kalo x abis, kena repeat balik semua yg paper yg dh lepas tu?? Owh...tidak.... Doakan aku yer!

      Apa plak projek baru ko nih? Nnti update eh :-)

      Delete
  3. kalo saya malasnye bab nak mengopek kerang...suka makan tp itu lah..malas kan. nak beli yg dah siap mmg rasanye tak fresh sgt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu, mmg malas pun nk kopek kerang tu... Tapi sbb hubby i pun tolong kopek, kejap je la siap. Tunggu i buat sorang2, mau pkol 10 baru makan malam.... Hehehhehe...

      Delete
  4. wish u the very best of luck k sweet tooth :-)..sure x sabar2 nk cuti kan..selepas kesusahan pasti ada kemudahan, insyaAllah ;)

    ReplyDelete
  5. bestnya rendang kerang..saya tak pandai buat..tp suka makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. I pun bukan pandai sgt...belasah jer.... Hehehe :-)

      Delete
  6. Sedapnya! Sepjg kawen & masak2, i tak penah masa rendang. I rasa mcm susah. Hehe.

    ReplyDelete