Nuffnang Ads

Tuesday, November 27, 2012

Alamak...macam nk demam!

I baru jer baik dari batuk yang sgt lama (sebulan lebih i batuk...) la nih, tekak dah sakit sejak pagi semalam... idung dah start2 nak sok sek...sok sek... badan mmg dah sakit2...

x leh jadik nih! mcm nak demam+selsema+batuk plak nih... hubby i dah mc dah hari nih. Dia punya symptom menyerlah dulu dari i (sah, mesti la dia pembawa virus nih! huuhuhuuh). Tapi agaknya tekak i bertambah perit coz smalam i belasah rambutan kat opis (ngeee....dah staff i bawak...kacik ati lak kalo tak jamah - read jamah as 'melantak' yer).

Owh...I can't afford to fall sick nowadays... banyak kerja n nak pekse lagik nih... adeh....

so plannya:
- continue taking my vit c.
- gargle with salt water (jap lagik nk buat).
- x minum minuman sejuk (tapi bila i google ada yg sarankan makan aiskrim...)

worst case scenario, kalo makin teruk kena la jumpa doctor (malasnya...)

okeh...hopefully will regain my health soon.

Till then!

2 comments:

  1. I baru nak baik ni. Minggu yg sgt mencabar, dah lah dgn tonsils pun sakit. I tak bley mkn ice cream, klu mkn waktu selsema ni terus jd demam kuat. Hu hu hu. Get well soon kakak :)))

    ReplyDelete
  2. TQ Sash... sebenonya dah MC pun smalam... hahahah :-P dari tanak jumpa doctor, terus kena jumpa... tapi tekak dah kurang sakit...smalam i belasah jugak aiskrem...lega sikit tekak nih...hehehhe

    ReplyDelete