Nuffnang Ads

Saturday, November 24, 2012

A year older, a year wiser...

Dah 33 tahun hidup di bumi Allah ni... kalau ikut average Malaysian lifespan by UN (2005-2010), dah almost separuh jalan dah ni... U all tahu tak mengikut kajian tu (source wikipedia) lifespan rakyat malaysia average ialah 74.2 tahun. Namun, Wanita lebih lama hidup (76.7 tahun) berbanding dengan lelaki (72 tahun). Malaysia berada di tangga ke 67. Yang paling tinggi life expectency ialah Jepun (82.7 tahun). Yang paling rendah di kedudukan 194 ialah negara Mozambique (39.2 tahun). World average is 67.2 years.

Anyway, x de buat sambutan grand2 pun...malam semalam, hubby ajak dinner luar... Sudah semestinya nak makan nasik Arab. Tapi unfortunately kedai yg slalu kitorang pegi tu tutup la pulak... So pi la another kedai yang ada kat bandar ni.Not bad... ok la jugak nasik arab dia. Cuma yg x best tu sebab kambing dah abis. Actually banyak yang dah abis... Yang tinggal hanya lauk roasted chiken jek. Air apple n tembikai kegemaran kitorang pun x der... aku order oren jus jek.

So, ni la rezeki kami smalam....





Nampak cili hijau tu? Hubby sayang i kan suka makan pedas, dia tanya la kat pelayan kedai tu ada tk cili api... ni yang dia bagi kat hubby




Tercengang i ngan hubby smalam... betul dah dia bagik cili api... tapi selalunya siap potong dah... Boleh dia bagik sebijik2 gitu... Nasib la my hubby tu mmg buat ulam jer cili nih...makan gigit gitu jer... so dia pun belasah je la...

Sampai umah, hubby suruh amik kertas kuning dlm laci ruang tamu. Tgk2 sampul surat kad bday dalam tu... comel sgt gambar beruang kat kad tu. Terharu i... Pastu dia masuk store and keluarkan present tuk i.




OMG!!!! Besar gila hadiah nih... (tapi sebab tahun nih hormon dah stabil, so tak de la adegan air mata mcm tahun lepas...hehehehe). Dapat dua plak tu.... Dah excited gila nak bukak hadiah nih... tapi x tau la apsal, masih bersopan santun bukak hadiah tu...satu-satu selotape dia i bukak. Last2 x sabor nk tunggu i bukak oresent agaknya, my hubbykata, koyak jer... i pun apa lagik, dengan rakusnya mengoyakkan pembalut hadia tu... so this year hubby bagik i....




Ambik kau... 2 handbeg and 1 wallet. Sah lepas nih x bleh beli handbeg dah... huhuhuh.... x de alasan nk beli handbeg coz dah ada tiga jenis dah nih... Satu bleh pakai gi majlis formal, satu bleh pakai untuk event tak formal. Purse panjang tu muat untuk i masukkan hp i...so bila pi lunch kat opis senang la sikit, bawak purse jerk...

Terima Kasih banyak2 kat suami yang terchenta... atas hadiah ni... And also thanks a lot for loving me the way I am (banyak ngada2 nih!) Luv u so much abang!

p/s: Sepanjang 33 tahun i idup nih, I pernah beli purse sekali jek...masa i tingkatan 1. Purse tu beli kat pasar malam harganya RM5 jer. Purse tu I pakai sampai tingkatan 4. Naik tingkatan 5, my mum bagik purse  dia...which i pakai sampai la I kerja (betul...wallet tu tahan lama....). Pastu adik I belikan purse masa dia kat Scotland, then my MIL belikan purse masa dia melawat Korea, and now hubby dah belikan i yang baru :-)

12 comments:

  1. Happy birthday dear! Semoga pjg umur, dimurahkan rezeki & diberkati Allah! Bestnya dapat 2 handbag! Lucky u ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq yaya... Tu la.. Seronot sgt nih :-)

      Delete
  2. Happy birthday KAKAK :)))))) semoga bahagia, dan diberkati serta dimurahkan rezeki duniya hingga akhirat. Cantiknye nude color handbag tuuuu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...TQ Sash... Dulu masa zaman belajar2 cukup marah kalau junior x panggil i kakak. La nih rasa seriau plak bila org dh start panggil kakak... huhuhuh...

      Delete
  3. wow! pandai husben akak pilih! ;)

    happy birthday kakak! (tiru sash ni. hihi) semoga sentiasa dimurahkan rezeki dan diberkati Allah selalu ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu...tq ADIK yannie :-) Amin...

      Delete
  4. dah 33 tahun yer....happy birthday to u..
    nak tahu wajah kita diakhirat nanti gambaran yg mcmmane?
    waktu umur kita 33 tahun sekarang ni la...
    sy tahu pon masa tu ade ustaz bagi tazkirah kat opis saya.
    benda yg saya saya pernah dgr mak saya yg bagitau masa dia hadiri kuliah subuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, ye ker? TQ for sharing that...I pun x tau... Thanks ya :-)

      Delete
  5. cik nina..sorry terlambat wish..so busy this weekend sampai lupa tarikh..hari ni baru nak bernafas balik. esok busy giler semula. semoga panjang umur danmurah rezeki..semoga allah kurniakan anak-anak yang comel..insyaAllah

    ReplyDelete
  6. happy birthday tun Nina d chom!semoga rahmat Allah sentiasa mengiringi..miss u yar..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ kekurah :-P hahahaha...lama dah tak dgr nama tu...Amin...

      Delete