Nuffnang Ads

Friday, June 08, 2012

The Wedding



Hmmm... kerja kawin ni memang penat kan? Regardless la u pakai catering ker...masak sendiri ker... masih penat juga. But penat yang fun. I think i lost a few kgs just because i turun naik tangga atas pelbagai urusan sepanjang majlis nih kat my mom's house (heheheheh...nampak sgt penipunya).

Anyway, friday morning, lepas kemas baju semua, i drove back to my mom's house. MDH was working that day. So i balik dulu la... sampai2 tengok my father tengah dok membega-bega pelamin (yes, kami buat pelamin sendiri). So i pun turut menyibukkan diri menghias pelamin tu until 3 pm. Lepas solat zohor, my sis ajak pi temankan dia settlekan barang2 and pi buat pedicure and manicure. Apa lagik...i pun tumpang la sekaki (er... tumpang dua tangan dan dua kaki sebenarnya...) Hehehehe... first time tau buat pedi & mani nih...sampai nak tertido akak nih menunggu pedi & mani ni siap. Dah siap tu, kemain bling-bling lagik kuku akak nih... muahahahaha....

Lepas siap pedi & mani, kami pegi amik accessories pengantin, amik kunci homestay untuk pihak lelaki and then zoom....pi PKNS carik baju2 untuk 'the sisters' and 'the brothers'. Penat carik, akhirnya jumpa gak baju. Memang last minute...untuk wedding lepas nih, x leh buat cenggini yer... nak tercabut kaki akak ni berjalan dlm PKNS tu.

Malamnya, sambungan menghias pelamin... akhirnya, beginilah rupanya pelamin hasil kerja tangan kami nih...

Cantik tak?? (sapa cakap x cantik, tanak kawan! heheheh)
Berpeluh-peluh tau akak memanjat tangga nak pasang bunga atas tu... Ni pulak close up bunga tepi kerusi pengantin tu...

Actually bunga biru tu x cukup... hahahaha... so bantai je la main selang2 gitu...
Esoknya, i pulun menghias hantaran lak...

11 dulang balasan dari pihak kami...
Kotak kek tu, lupa nak hias...sebab dia kluar dari peti sejuk just before the majlis nikah. And akak penghias nih sibuk bersiap untuk majlis nikah... hehehehe...sorry yer cik mimi.

But my favourite hantaran...

Cuba teka hantaran apa ni?

Yang ni i cuba-cuba jer... pulas sana, pulas sini, tetiba jadik bunga (hahahaha...ada bunyi riak di situ...sila buat-buat tak baca dan abaikan). But i think it would look better if i buat bunga tu banyak-banyak skek... actually tu ye lah baju & seluar untuk pengantin lelaki. Seluar tu i main lilit-lilit jer kat bunga tu coz nak cover baju yang i dah gumpal2 kat bawah tu... hehehehehe...


The Bride and Groom after Majlis Nikah

The next day, alhamdulillah, majlis berjalan lancar... Cuma matahari terik betul...berpeluh-peluh i melayan tetamu. Sorry la, I x amik gambar masa majlis langsung siang tu...coz dah di contractkan pada adik i sorang lagik. I cuma amik video jer... file beso sgt nak upload kat sini.

Usai majlis, berhempas pulas la kami ni mengemas... mujur gak pakai catering, so x la sepenat mana pun nak mengemas tu... malam tu, i pengsan (read as 'tido tak sedorkan diri) sampai la ke subuh.... heheheheh

Anyway, to my lil sis cik mimi : Selamat Pengantin Baru. Semoga bahagia hingga ke syurga...Amin...

Till then...

p/s: Err... agak2 kalo bukak business buat hantaran and sewa pelamin ada org nak tempah tak eh? heheheheh...

8 comments:

  1. sure ada org nak tempah punya laa..simple, cantik..moberlesss laa...suka suka..pandai laa

    ReplyDelete
  2. Hehehheh (terkembang-kempis idung i dipuji sebegitu....) Makaceh Mrs D :-)

    ReplyDelete
  3. wah ... awesome.. buat pelamin sendiri lagi. i'm sure ramai yg bertanya2 siapa yg buat pelamin tu.

    bila tak busy sgt? jom jumpa ...

    ReplyDelete
  4. TQ adah... Haah la, lama x jumpa. Do keep in touch whenever u around klcc eh :-)

    ReplyDelete
  5. I nak tempah! Hahahaha. Pelamin sangat cantik. Terus feelin feelin nk sanding lagi :))

    ReplyDelete
  6. sash, hahhhaha...nanti untuk special anni buat la pelamin... Sure gempak! Huhuhuhu :-)

    ReplyDelete
  7. kak nina, pelamin cantik!!! mesti guest tak sangka buat sendiri. superb! n of course ada orang nak tempah. ;)

    ReplyDelete
  8. Tq yannie :-) bleh start business dah ni... Huhuhuhu....

    ReplyDelete