Nuffnang Ads

Friday, April 06, 2012

Sharing...

Sharing from a friend of mine. She went to Ustazah Fatma's tazkirah and share this info with me... Hope it'll benefited all of us.


To those who wish to pregnant, baca surah Sajadah (7-9), especially lepas abih jer period and after ‘bersama’..(mcm kite yg buat treatment nie (IUI,IVF etc), rasanya recite after the procedure kut). 
Baca dlm kiraan ganjil.
Then on ayat no 9, ‘Kemudian Ia menyempurnakan kejadiannya, serta meniupkan padanya: roh ciptaanNya’… baca 3X / 7x sambil sapu kat perut.

Ayat ke 7:

Yang menciptakan tiap-tiap sesuatu dengan sebaik-baiknya, dan dimulakanNya kejadian manusia berasal dari tanah;

Ayat ke 8:

Kemudian Ia menjadikan keturunan manusia itu dari sejenis pati, iaitu dari air (benih) yang sedikit dipandang orang; 

Ayat ke 9:

Kemudian Ia menyempurnakan kejadiannya, serta meniupkan padanya: roh ciptaanNya. Dan Ia mengurniakan kepada kamu pendengaran dan penglihatan serta hati (akal fikiran), (supaya kamu bersyukur, tetapi) amatlah sedikit kamu bersyukur.

HasbiaAllahuwanikmal wakiil….

8 comments:

  1. kak nina, bestnya! nk kna buat ni ;)

    ReplyDelete
  2. Thank u. Mohon kongsi bersama :)

    ReplyDelete
  3. Thanks dear. I mohon izin nak letak kat blog ye. Terima kasih.

    ReplyDelete
  4. tips yg berguna... bley try pas ni :)

    ReplyDelete
  5. yannie, nanone... semoga berkat doa ni kan...

    Mrs ARK & sash, no problemo... please share with others :-)

    ReplyDelete
  6. Assalam puan, mohon kebenaran berkongsi amalan kebaikan surah ni di blog saya ye?

    ReplyDelete
  7. Batik Pink, sila kan... Sharing is caring :-)

    ReplyDelete
  8. Thanks for sharing dear :)

    ReplyDelete