Nuffnang Ads

Sunday, January 01, 2017

Happy New Year

Alhamdulillah... masih diberi izin untuk bernafas di tahun baru.

2016, pastinya menjadi tahun bersejarah dlm kehidupan i. Kehadiran Amna dalam hidup kami merupakan detik yang tak pernah kami terfikir untuk mengalaminya pada tahun ini. 

Awal tahun 2016, azam i memang sama ja tiap2 tahun. To loose weight, to have a baby and to complete my ACCA. Ini la yg diulang ulang setiap tahun 😅. 

Weight Loss Journey

Manage to reduce around 6 kgs gitu. Tapi lps dapat amna, mencanak canak naik i dah gain balik all the weight yg i dah loss hari tu. Huhuhu... well, insyaAllah, nak restart balik lps ni. Hopefully in 2017, bleh berjaya. Stress bila baju dah start rasa sendat ni tau!

Career and ACCA

The first half of 2016, mmg ditumpukan utk career. X de la naik pangkat ka apa... just focus on cleaning up the accounts n year end audit. The 2nd half was suppose to focus on completing my ACCA. But bila Amna datang, my focus dah shifted 😅. Totally my fault, x pandai nk bahagi masa dgn betul. And of course i focus more on Amna. 

Result exam will be arriving in January 2017. Doakan la i pass. Tapi kalo kena repeat pun i is redha 😂.

Baby and usaha2 TTC.

I was not actively ber'TTC'. Sbb kenkunon focus nk abiskan ACCA. Apa lagi nak ambik anak angkat. Mmg x terlintas. Little that i know yg Allah dah tuliskan, Amna will come into our life as a gift from Him. We are truely Blessed with her. Doakan kami dapat mendidik amanah Allah ini menjadi anak yg solehah dan berjaya. 

Alhamdulillah, the last day of 2016 also marked as the third susuan for Amna. Around 3 wks juga la i ambil masa utk dapatkan almost 5oz. Mmg saja kumpul lebih sbb nk confirmkan amna kenyang betul2. So tinggal 2 kali saja lagi susuan utk amna officially jadi anak susuan. Doakan i ok.

For 2017, i just wish that i could loose my weight, i would finally pass my final ACCA paper and complete it. Also for Amna to grow up well... 

Wish u all utk perkara yg baik2 saja di tahun 2017. Smg 2017 menjadi tahun yg lebih baik dr 2016. Till then... 

Happy New Year!



2 comments:

  1. baru baca your blog melalui blog aliaaroslan.blogspot.com. really interesting. terutama tentang amna. also look forward to your writing about her more. what is your ig? suka tengok amna yang sangat comel. auntie doakan both ibu dan anak sihat. will look forward to your writing.

    ReplyDelete
  2. Tq drnotts for dropping by this blog. My ig @ninaafida insyaAllah akan merajinkan diri updates kat blog ni juga 😅

    ReplyDelete