Nuffnang Ads

Monday, May 09, 2016

Ell Jus Herba

Sepanjang hidup i, i tak pernah makan/minum jamu. Bukan apa...bila sebut jamu ni, dok terbayang pahit dan tak sedap. Ye la kan... ubat2 mesti selalunya pahit & x sedap. Rasa macam loya tekak la kalo nak telan...

Until..... Kawan i promote kat I Ell Jus Herba.

Skang ni pagi2 mmg minum jus herba ni...


Memula tu macam... err... nak try ke? Kang x lalu, membazir ja... My friend kata, jus ni elok untuk kesihatan dalaman org perempuan. Elok untuk buang angin2 dalam badan, dan stabilkan hormon (A few months ago period i haywire...) And since dia buat dari bahan2 asli, tak de campuran bahan kimia semua, apa salahnya kalau i cuba kan... so i try la...

My verdict;

First time minum; hmmm.... not bad. Tak la pahit, and ok ja i minum. (Since i tgh diet, I amik yg stevia. Tapi kawan i kata yg ada gula melaka lagi sedap. Lepas ni bleh try beli yg gula melaka pulop). Tak sampai 5 minit i minum, i terus pening and loya sebab angin i naik kepala. Lepas i sedawa keluar angin, fuh...lega... Tapi sekarang ni bila ambil jus ni, dah x loya n pening dah. Sekali tu ja i loya n pening. Agaknya sebab banyak sgt angin dalam badan i masa tu, dia kasik buang semua.

Second thing yg i notice, my visit ke toilet pagi2. Alhamdulillah... memang pagi2 x miss dari 'membuang' sejak i ambik jus ni. Hehehehe... good for my intestine :-P My period pun alhamdulillah dah stabil semula. And the bonus point - kulit i jadi lembut! Yang tu i x sangka sebab masa i cuba i x baca pun apa2 testimoni or kebaikan jus ni, melainkan mcm yg kawan i cakap kat i tadi. So i was quite surprise bila i rasa kulit i lembut. heheheh....

Selain tu, i rasa bertenaga and rasa ringan badan. Alhamdulillah, every weekdays, pagi2 bila bangun tido, x de nk malas2 atas katil... I woke up, solat then terus buat senaman pagi i for 30 - 40 minutes. Then siap2 pi keje. OK ja i bertenaga sampai la malam. Mungkin sebab badan dah rasa ringan, tambah dengan senaman2 pagi tu, i rasa cergas ja sepanjang hari...

So conclusionnya, jus ni memang serasi dgn i. And I think jus ni bagus untuk kawan2 yg hormon haywire and tgh TTC. Mana tau, mungkin lepas minum jus ni, hormon stable and rahim pun jadi lebih sihat, ada rezeki u all. Kita usaha ja kan :-) Jus ni pun sesuai untuk org yg baru lepas bersalin... Sebab dia memulihkan semula rahim (kasik 'ketat' balik mana2 yg dah loose tu) and beri tenaga... Kalau u all nak try, i suggest try 4 botol untuk stok sebulan terus. Boleh pm fb/wassap the following fb/number:

fb:  NOR ILDA AMIZA II

Ni i attached brochure Jus Herba Ell

antara kebaikan minuman jus herba Elle ni...








Guideline kalau nk loss weight ELLian's style

Bahan2 dalam jus Ell


Ni harganya...tengah promosi pengenalan... harga mampu milik (x termasuk kos pos) dan berbaloi dgn khasiatnya...


5 comments:

  1. Oo nanti nak cuba la. Hari tu pun tetiba af ting tong jugak, cycle sampai jadi 35 hari.. Panas tak minum ni kakak? Ha ha ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok ja dik...x la panas mana...
      u stress ka sampai ting tong AF ni? hehehe...

      Delete
  2. Bukan kak.. panjang citernye.. ha ha ha, nnt free sash email kat kak nina. Gile tak stress kannn LOL

    ReplyDelete
  3. kak nina..mcm lebih kurang jus kempis perut yang nana share *tapi belum buat* tu..hehe silap2 beli je sbb lagi senang terus siap je..nak tunggu beli bahan, bancuh buat semua memang lama laa lagi nak minum..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe... Senang yg ni dah siap bancuh tinggal minum ja... Akak x rajin nk buat :-p

      Delete