Nuffnang Ads

Thursday, May 12, 2016

My MIL

My MIL sangat baik. I'm so lucky to have her as my mother in law. Rezeki yg x semua orang dapat. Dia x pernah pressure I pasal anak. She knows my condition and she understood. She was the one who took care of me after my 2 laparascopic surgeries and my 2 IVFs. She is one strong women, taking care of her kids when FIL passed away.

Last week, my MIL sakit perut for 3 days. Actually she was having abdominal pain since past 3 months, tapi it was on and off. Cuma last week sakit tu berterusan, hence she decided to go to hospital. Doctor prescribed her panadol & antibiotic, saying that she has Urine Track Infection. She asked the doctor, x payah nak scan ka apa ka? And the doctor said, NO need.

The next day, makin sakit. My hubby asked my BIL to take my MIL to Salam medical centre. After MRI, doc found out tumor in her large intestine. The intestine was blocked and the tumor area dah bengkak. Doc suggest to operate soon, as the MRI result is not looking good. But since cost pembedahan di hospital swasta mahal, the family decided to transfer her to HUKM.

And this morning, my MIL tgh menjalani operation utk buang tumor tersebut. Mohon doa rakan2 sekalian, smg Allah permudahkan urusan my MIL and smg Allah kuatkan hati kami semua untuk menghadapi ujian ni.

"Ya Allah, permudahkan lah untuk mak... berikan kesembuhan untuknya, dan sejahterakan lah hidupnya di dunia dan di akhirat....Amin...."

24 comments:

  1. semoga dipermudahkan semuanya..
    Alhamdulillah dpt MIL yg sgt baik kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rezeki i reen :-)
      Tq for the doa..

      Delete
  2. Innalillahiwainnailaihirajiun....
    Moga MIL akak cepat2 sembuh

    ReplyDelete
  3. kalau arwah mak yani dulu masa hidup, bila-bila anak @ cucu ada ujian/ masuk bilik operate nak bersalin ke....memang dari mula sampai akhir arwah mak akan bacakan yasin dan doakan banyak2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la ngan MIL, siap buat solat hajat masa I nk operate dulu.

      Delete
  4. Alhamdulillah kak nina dikurniakan MIL yg baik dan memahami..nana doakan semoga dipermudahkan semua urusan dan dipercepatkan penyembuhan MIL kak nina

    ReplyDelete
  5. Amin. Moga dipermudahkan semua urusan your MIL Sweet. Moga cepat sembuh seperti biasa

    ReplyDelete
  6. Semoga MIL kak sweet tooth selamat.. beruntung dpt MIL mcm tu.. sama mcm MIL aini yg jenis bukan org suka push psl anak. Dia sendiri faham kite macam mana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Aini. Alhamdulillah rezeki kita kan :-)

      Delete
  7. Amin.. Fast recovery insyaAllah.

    ReplyDelete
  8. Teringat arwah MIL ummi. Memang baik sgt. Pun jaga ummi masa ummi mc lepas laparoskopi. Tapi sempat setahun je kenal dia, Allah lebih sayangkan dia. Yg terkilan tu arwah xsmpt tgk cucu pertama dia(anak ivf ummi). Moga Allah panjangkan umur MIL sweet dan dikurniakan kesihatan. Amiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin... TQ for the doa ummi...

      Delete
  9. semoga urusan dipermudahkan dan semoga cepat sembuh.

    ReplyDelete
  10. Ya Allah semoga pembedahan berjalan lancar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih for the doa NA. Smg Allah berikan yg baik2 buat NA juga...amin...

      Delete
  11. Moga dipermudahkan segala urusan. Alhamdulillah for a great mil, like mine to. She is so understanding and im glad to take care of her since we are the only couple who didnt yet hv kids. May Allah bless us with children soon for our kindness to our parents

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...smg Allah permudahkn utk Asma'. Besar pahala jaga ibu bapa ni...

      Delete
  12. cemburu dengan org yang ada MIL yang baik.. sesetengah orang kata kita sendiri yang kena jadi baik dengan MIL.. tapi kalau kita dah cuba dia x nak terima... terima sajalah siapa kita dimatanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Q, alhamdulillah rezeki i di situ. Am sure Allah berikn rezeki lain yg baik utk u... Jgn putus asa utk brbuat baik ngan mil ya, sebab Allah still count effort kita n beri pahala atas usaha kita. Mana tahu itu jadi asbab Allah berikan Rahmat n kasih sayang Nya buat kita... Doa selalu ya supaya Allah lembutkan hati ur mil. Dia pemegang hati2 manusia, bila2 Allah boleh bolak balikkn perasaan kita...I juga doakan smg ur mil akan tbuka hati untuk terima u... Amin...

      Delete