Nuffnang Ads

Wednesday, October 07, 2015

Start Semula

Reality sucks!

And because of that I have to re-start again. Complacency has taken over my life, causing me gaining back all the weigh that i'd lossed before. Yeah...sucks...

Let's start clean eating. Konon smalam nak start, tapik ada free breakfast n lunch. But still try to kurangkan carb and watch my portion. Harap2 hari ni x ke laut.... heheheh...

Menu pagi ni...
Roti sandwhich telur (around 300kcal)

Snacks pagi n petang ni.

I have balance of 700kcal to fulfill my lunch n dinner... apa nk makan nanti ya...

exercise part, kelmarin buat simple yoga 30 mins and smalam i rode on my stationary bike for 20 mins. Ok la kan utk peringkat awal2 ni... hari ni plan nak yoga lagi :-)

Doakan i x terbabas hari ni ;-P

21 comments:

  1. best of luck.. teringin nak buat clean eating balik.. dah kelaut dalam sangat ni kan. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq reen :-) 70% of weight gained contributed by food intake. tu yg kena watch out pemakanan.

      Delete
  2. saya kalau kira kalori ni memang fail.. tapi tengok akak buat, saya jadi semangat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. i pakai myfitnesspal dik. scan ja bar code makanan n select serving, or bleh choose dari library dia.

      i kena kira, pasai slalu terbabas ja amik makanan berlebihan :-P

      Delete
  3. nak control makan itulah part yang paling lemah...selalu akan terbabas..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...sama la i... nak kena berazam kuat nih...

      Delete
  4. betul sangat la part makan free tu.. Kalau ada makan free kt opis mesti terbabas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... macam la x penah makan makanan free tu... hehehe...

      Delete
  5. Pagi ok, tengahari ok...tang petang fail plak bila staf offer kit kat 1 bar....cess....malam kang tak tahu apa nasib. Jangan overlimit lagi as usual dah ler....letih la jadi gemuk ni.... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... sbb dah letih la kena paksa diri ni eat clean... nak pakai stokin pon dah susah sbb perut maju kedepan :-P

      Delete
  6. Tengok gambar sweet tooth post ni baru saya teringat azam saya untuk bawa bekal ke office.. InshaaAllah akan dimulakan pada Isnin nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe...bagus LZ. Tapi kalo bwk bekal mmg lagi mudah nk kawal pemakanan :-)

      Delete
  7. Kiter pon tengah mode diet sesangat :P HEHEHE

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh... yo lah dik...moh on mode diet ;-)

      Delete
  8. Hubungi sy jika memerlukan kerja mengubah suai kediaman anda...terbuka untuk daerah bangi ,kajang,putrajaya,serdang,puchong,cheras dan nilai 0192945175 or wssp sy 01129110298 (amir)

    ReplyDelete
  9. Susah nak jaga makan. Kalau I, sweets and fizzy drinks boleh omit no problems but carbs, pasta, bread, potatoes, rice susah nye nak control! Keep up the good work Sweet!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. i still take carb, tapi jaga portion. TQ N. hopefully i bleh tahan lama la sampai jadik habit...

      Delete
  10. Yes you can do it! All the best!!!

    ReplyDelete
  11. alaaaaa malasnyaaaaaaaaaaaaa ida nk start balik..... *tidur*

    ReplyDelete