Nuffnang Ads

Friday, April 17, 2015

Should we ban them?

Salam Jumaat, yaumul barakah wa sayyidul ayyam... (how i wish this keyboard has arabic font!)

Sekejap je dah Jumaat. Boring2 i keje minggu ni pon, cepat betul masa berlalu. Sedar tak sedar dah pertengahan April! Oh my... did i have fun coz i didn't realise that time flies so fast! huhuhuhu...

Pagi tadi, dengar kat radio pasal couple yang pakai baju sama bila pergi majlis/outing. Most callers said dorang x suka tengok couple yg suka pakai baju sama (and by 'sama' they meant as same material, same pattern etc. sebijik sejiban la kiranya...) and this couple should be banned. but the respond from fb - ada yg suka ada yg tak. yang suka tu kata, org yg tak suka tu jealous ngan couple yg nampak sehati sejiwa nih... hehehhe...
TQ google

Honestly, i and hubby suka gak pakai yg sama (err.. i sebenarnya...my hubby x kisah pon...janji pakai baju...hehehhe). But our definition of sama ni only in colors. tak la sampai material, pattern semua sama. Kalau masa raya, memang akan sama colors, and we even have the same color theme untuk satu keuarga. Last year, raya belah family i, color tema was pink and grey. And everybody was very supportive :-)

So, how about u all? Would u wear the same baju as ur spouse? Or u would ban those wearing same clothes ni?

Have a nice weekend :-)

22 comments:

  1. Yani neutral, tak semua baju kami suami isteri beli sama design, colour dan material kain. Asalkan ada persamaan warna pun it's ok. Cuma lately suami kalau nak keluar berdua, sanggup tunggu Yani pilih dan pakai baju, pastu baru dia pula yang cari baju yg sama warna. Kadang dia merajuk siap cakap "Tak bagi tahu pun nak pakai baju warna tu? Tunggu jap abang tukar balik." Hahahaha....ingatkan perempuan je yang sentap bab2 remeh macam ni, lelaki pun ada gak.

    Owh by the way, orang yang tak suke tu jeles sebenarnya....hahahahahha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha...kan.....rasanya dorang jeles tu...

      Delete
  2. I ada je baju yg exactly dgn my DH. Selalu pakai sama2 time travel but most of the time kalau keluar, I will choose the same color utk matchy2 katanya. But 1 thing habit my DH pulak, kalau beli jam, itu mesti kena couple watch!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow...best tu couple watch :-) i pun suka matchy2 ni...

      Delete
  3. kalau betul betul sama like baju kat atas tu, memang tak kot sebab husband pon tak moh pakai. and i don't expect men love to wear same material/cloths/colours like their wives. so i tak paksa and tak kisah. but sometimes, bila pakai baju at certain colour, and tetiba husband pakai baju sama colour and bila tanya eh kenapa pakai baju kaler ni? sebab nak sama dengan bini katanya - rasa suweeeeet sangat.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe...suweeettt..... hubby i pernah skali, dia sendiri pilih nk pakai baju sama color mcm i. memang rasa suuuweeeeetnyeee somiku ni :-D

      Delete
  4. alah yeke ramai tak suka? sbb ida sukaaaaaaaa je sedondon dengan laki. eh laki kita biar laa.. HHAHHA hubby ida lak pesyen melayan kan je bini die nk pakai baju ape dan ape. HHHAHHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe, org lelaki memang layankan je isterinya ida...

      Delete
  5. diorang jeles tu.. usually kalau pegi kenduri akan pakai warna yg sama.
    Ku kluar jalan2 pakai je baju ape2 pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tetpulang pilihan masing2 kan zarith :-)

      Delete
  6. Sy ngn somi pun sama. Kadang ada masa terlupa nk siapkn baju somi waktu nk kluar. Tapi lepas tu tengok2 eh dia pun dah siap pakai baju warna yg sama ngn baju kita..dalam hati pandai lak laki aku ni cari baju sedondon ngn isteri.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...suami zaman skang dh lebih bersifat terbuka kot :-)

      Delete
  7. kak kita sekapal.....saya suka pakai baju sama kaler gak~~~husband pun suka gak....dia akan cari baju yg sama kaler...hihikk~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe... Sepp shida :-)

      Delete
  8. Saya tak pernah pakai baju sepesen macam tu. Teringin jugak tapi macam tak sesuai pulak bila umur dah tua ni hahahah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. adeh...kalo lin tua, akak ni bangka kot :-P

      Delete
  9. i akan pakai sama warna kalau ada bajunya. kalau baju dia yang sama warna dalam laundry basket, i OK je pakai baju lain-lain. haha. My husband tak kisah. or i tot dia mmg tak amek pusing. tapi bak kata kawan-kawan la, bila tiba2 dia plk pilih baju yg sama warna, berbunga hati kite.

    erm. pasal baju sama pattern tu kan, baru semalam tunjuk kat hubby couple shirt as in kemeja yang sebiji sejiban. Kata kat dia, "kita pakai nak?" dia angguk. haha. tapi bila tau orang tak suka tengok, cam ala, kang kesian plk kat laki kite kalau org pandang slack.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala...x ramai kot yg nk pandang sleck... pedulikkan je dik... hehehe...ok apa... i loike...nampak loving couple gitu... (tapi kalo couple yg x kawin lg, i x loike... heheheh)

      Delete
  10. Akak ada satu je t shirt sama..i love dannok..haha..biarlah depa berbaju sama..kan romantik tu.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak, kalo yg sebijik sejiban i pon ada satu t shirt je...beli masa pi sabah... gambor sama. tapi pakai kt umah la sbb lengan pendek :-)

      Delete
  11. Kite suka pakai sama tapi tak selalu dah la skrg.. Kalau pegi hanimun, mmg selalu akan pakai sama, waktu2 biasa ni takpon.. Kdg kalau blk kg dia,bawak t-shirt sama, selalu mmg kite la mandi dl.. kite pki baju ape dia da xtau, tibe skali die kuar pulak bilik lps mandi, tgk baju sama, rasa owh sweet plak...haha..
    actually baru beli t-shirt sedondon utk nx hanimun...eh taksabar!..hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann...memang suwit rasanya :-)

      Delete