Nuffnang Ads

Wednesday, April 22, 2015

Berlapang dada

Bila kita fikir, beratnya masalah kita...
Ada lagi orang lain yg punya masalah lebih besar dari kita.
Bila kita fikir, susahnya nak cari jalan keluar dari masalah kita ni...
Ada orang lain yg memang tiada jalan keluar dari masalahnya.

Berlapang dada.
Itu yg i dapat simpulkan untuk hari ni.

Berwassap with my frens pagi tadi, berbual mengenai perkembangan terkini usaha TTC kami. And honestly, I jadi berlapang dada dgn keadaan i sekarang. Sekurang-kurangnya, jalan untuk i berusaha masih ada.

Betul...Allah uji hanya pada yg mampu. Jika diberikan ujian yg sama dgn org lain, belum tentu kita mampu memikulnya...

alhamdulillah ala kulli hal...

To my fren (u know who u r), May Allah ease your journey and give you ways to overcome your challenge. Amin...

8 comments:

  1. Aminnn.. semoga dipermudahkan ye kak.. segala urusan nya..

    ReplyDelete
  2. I pon rasanya masuk dalam fasa berlapang dada sekarang. another failed cycle hari tu. Allah suruh sabar lagi kan kak. InsyaaAllah ada jalannya. Sedih tapi masih bertabah lah jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sash buat IUI ke? InshaAllah, ada hikmahnya tu... Kita doa sama2 moga ada rezeki untuk kita :-)

      Delete
  3. ST, aritu masa mula2 klinik call kata kes Yani tunda sampai bulan 9, merundum juga mood nak berTTC Yani sampai peringkat nak surrender je. Moody je memanjang. Tapi lama2 dah mood normal balik...fikir dalam2, setakat tunda bukan bermaksud tak boleh usaha sendiri kan? Sekarang Yani usaha cara sendiri dengan cara alternatif dan having fun of marriage life dengan suami.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul yani, banyak cara nk usaha kan... but mcm yani cakap, the most important thing is having fun while doing it :-)

      Delete
  4. kita pnah alami masa thn ketiga mcm tu...sekarang dah thn ke 6 alhamdulillah da mula berlapang dada...xpe Allah tetap ade ngn kita :) hanya KITA yang memahami perasaan istimewa ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. reha, with time memang kita semakain dapat menerima hakikat kan :-)

      Delete