Nuffnang Ads

Thursday, February 26, 2015

Visit Doc

Jumpa doc hari ni. Follow up biasa... tapi jadi luar biasa...

Masa TVS, doc kata uterus lining nipis lagi... baru 6mm. And... doc nampak ada 2 telur yg besar2 di ovary kanan. hah...bulan ni ada dua telur! kalo my tubes x rosak, ada chance nak dapat twin... hehehe... terkejut gak i, sbb mmg x de amik apa2 ubt pon... doc siap tanya ada history twin ke dalam family...

Cuma risau sket, sebab by this time sepatutnya i dah ovulate (my cycle is quite prompt now). And if i dah ovulated, telur yg nampak tadi is actually follicular cycst. Tapi x besar mana pon... 3 cm je... hehehe...

But, if i x ovulate lagi, meaning cycle i bulan ni akan jadi panjang...lambat la period... if this happened, harapnya x langgar tarikh i plan nak buat laps tu... coz ari tu dah postpond tarikh yg i plan sebab period i x abis lagi, so x leh buat laps.

Discuss ngan doc tarikh nak operate semua... But not confirm yet. Next month jumpa skali lagi to set the confirm date.

Doakan plan i will be smooth ya :-)

p/s: kalo tgk lining nipis, and telur mcm x ovulate, nampak mcm delay cycle ni... may be its time to sedar diri n kembali bersenam serta jaga pemakanan... huhuhuhu....

31 comments:

  1. aminnnn insyaAllah dipermudah kan =)

    ReplyDelete
  2. kembali bersenam ayuh!!! ida ponnnnnn ;(

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu...ida, meh bagi ubat malas nii....

      Delete
  3. ST check up kat mana? Try buat akupuntur to increase uterine lining..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zarith, kat Pantai Bangsar.
      Tu la... lama dah nak try buat akupuntur ni... tak terbuat lagi...

      Delete
    2. wah,, kenapa tak bertembung? hehehe (camne nak bertembung rupa pun tak kenal hehehe)
      semalam pun saya check up kat pantai bangsar..
      amek cuti half day. lepas jumpa doc, tgk rsult tak memberangsangkna, terus amek EL half day. huhuhu

      Delete
    3. Zarit, What time ur appointment? giliran ke berapa? i was no 7. entah2 mmg bertembung tapi x bercakap :-D (i ni pemalu orgnyeee... ehhehehe)

      Delete
    4. appointment kul 11.. but saya ada kat sana dari pukul 8 ;)..
      Samala saya pun pemalu jugak..hihihihi

      Delete
    5. hehhe...entah2 u dok sblah i :-) hehehe...

      Delete
  4. Kun faya kun..mana tau boleh dapat twin naturally kan..Amin..Semoga dipermudahkan segala urusan nina..Amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin... mana tau kan?? heheheh....

      Delete
  5. semoga plan berjalan lancar.. good luck!

    ReplyDelete
  6. amin...insyaallah :)

    yok senam!!! hhhhhhihihhi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq reha... i start minggu depan la... ahhahaha :-P

      Delete
  7. semoga dipermudahkan babe :).. amin...

    ReplyDelete
  8. Huuuuiii ada dua telur tu..(baca yang seterusnya tapi decide nak abaikan sebab i nak you think positive).moga moga ada rezeki InShaaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin... heheheh... nothing is impossible for Allah kan :-) i'll keep it in mind...

      Delete
  9. Rindunyaaa kakak. Lama tak buka belog, byk ketinggalan cerita. Akak buat ivf lepas laps ke nanti? I pon dah nekad nak buat jugak tapi lambat siket maybe lepas raya, in between harap nye leh la pregnant kan. Hehehe selamat la tabung ituuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sashhhh!!! Miss u too...where have u been?? lama x update blog dik...
      hehehe...plannya ivf lepas raya kot...coz nanti nk pose, raya sume... i bleh jadi ur buddy cycle :-)

      Delete
  10. InshaAllah. Semoga semuanya dipermudahkan ST! Mana tau mmg ada rezeki dapat kembar ivf kali ni, kan? Amin amin aminnnn :)

    ReplyDelete
  11. Jom berdiet balik, ST!! Ni baju kain semua dh ketat...paling tension part lengan. Rasa macam nak tumbuk diri sendiri sebab dah x berdiet sihat mcm dulu....semua belasah, air manis dh start minum, semua makanan kena pantang dah makan balik....cuma 1 benda je tak tergamak nak usik; air gas! Itu mmg belum langgar pantang lagi...haihhhh.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yani,niat suci murni tu memang dah ada...tapi slalu kalah dgn makanan sedap n x senam... huhuhu... nak kena motivate diri ni... sbb bila dah penat balik keje, memang nk melepak je kepenatan fizikal n mental...

      Delete
  12. All the best to u dear.. semoga Allah permudahkan segalanya. Myself lately mmg super busy so natural TTC je all this while sbb tu blog terabai sket. hehe..

    ReplyDelete
  13. Semoga dipermudahkan segala urusan & good luck:D

    ReplyDelete
  14. Moga dimudahkan urusan kak nina....aminnnn

    ReplyDelete