Nuffnang Ads

Tuesday, February 17, 2015

Rasa Lama

I rasa macam lama sangat tak update. Padahal seminggu je pon x update. penah lagi lama x update dari tu pon... hehehhe...

May be sebab rasa past 2 weeks kejap sangat berlalu. Kerja banyak, and banyak benda berlaku disekeliling.

Alhamdulillah, thanks for the doa and ucapan selamat. Ayah i skang recuperate di umah. Discharged last week, genap seminggu je di IJN. Teknology skang ni memang dah maju. Sekejap je dok hospital. Dah tak perlu lama2 macam zaman dulu.

A few days after that, kita dikejutkan dengan pemergian TGNA. Bila ulama' pergi, dah makin kurang la orang alim kat dunia ni...maknanya, dah dekat la kita dgn kiamat... semoga Allah cucuri rahmat ke atas roh semua muslimin dan muslimat, dah semoga Allah selamatkan kita semua dari fitnah dunia.

For the past 2 weeks, memang hectic keje i. Semuanya sebab nak tukar system. Banyak betui problem nya... And vendor yang 'lembab' dalam rectifying the problem pon x membantu. Dah dekat 2 minggu kot i jarang sgt masak dinner. Beli je sebab balik lambat.

Bila dah sibuk kt opis, hal2 senaman n penjagaan makan memang la terabai. susah betui nak seimbangkan dua2 ni... bila sibuk, jadual makan pon lari. Selalunya memang x lunch, and have late dinner. Tak membantu langsung... Senaman memang x dan la. Bila otak dah penat ngan hal opis, memang x de la nak bersenam bila dah balik umah. How i wish Malaysian punya attitude keje macam negara maju... work life balance... (sigh....).

OK, tu kira wrapped up untuk the past 2 weeks kot...

and.... i ada announcement... jeng..jeng...jeng....

Announcement la sangat! Sebenarnya lama dah i tak buat GA kan... tetiba rasa nak buat GA.... Hadiah2nya agak menarik... (i la perasan agak menarik :-P ). And I pon tgh pikir, nak buat GA yang cemana... hehehhe....

Tunggggguuuuuu....... in next update :-)

3 comments: