Nuffnang Ads

Monday, August 25, 2014

Hectic Week, Wedding, TTC

Yes... it's been a hectic week for the past weeks.

BZ dengan tax submission, and on top of that ada issue pulak tu. And the issue was found out 2 days before nak submit tax. Tak ke macam org gila i kejar shareholders rep asking their opinion and guidance on the way forward. end up, kena tax penalty sebab decision lambat. (Sigh.... kesilapan dibuat tahun lepas, bukan zaman i. This is not the only occassion... banyak clean up i kena buat because my predecessor ni tak tengok detail keje anak2 buah....penat ...hopefully lepas ni dah tak de issue with statutory compliance...letih nak handle...).

the next week nya, BZ ngan my lil bro's wedding. Minggu lepas, akad nikah dan bersanding belah perempuan. Alhamdulillah, majlis berjalan lancar... And seperti biasa, i la tukang buat hatarannya... meh i belanja gambar :-)

The final product - without barang hantarannya...

pandangan sisi...

Hantaran, 9 dulang. yang depan skali belah kanan dulang utk duit hantaran, mas kahwin dan gelang batal air sembahyang. Yang kosong depan tu tempat untuk sirih junjung. Mak Cik yg tolong gubah, masa ambik gambar ni x sampai lagi sirih junjung tu...
Gigih tak gigih i buat ni? heheheh... As i always said, i suka buat2 benda mcm ni... masa ni mula la berangan... nak berenti keje and buat full time. BusinessWedding Doorgift and buat hantaran .... ahahaha... berangan je... belum ada keberanian nk terus berenti keje and buat full time. kena ada business plan yg kukuh baru bleh pikir pasal ni....

during the wedding, memang ramai la kami berkumpul sedara mara, adik beradik n sepupu. Sepupu2 semua dah kelek anak masing2. Terus teringat, 'kerja2' TTC i ni... (hahaha...kerja i panggil...) i nak kena buat appointment ngan doc ni... tak dan lagi nak buat... kena jumpa before doc pi haji. Coz i plan nak start my IVF lps doc balik haji. Sapa tau bila doc A start coti?? Nak jumpa doc sbb just nak ensure my condition is well and bleh start the IVF process...

OK...tu je update kali ni...nak balik dah ni... last week, dok training, sehari ja masuk opis. memang lemau je rasa bila dah x masuk opis lama tu kan...

p/s: Majlis kenduri belah family i dua minggu lagi...nanti kita up citer doorgift plak eh...

20 comments:

  1. Rajin nina menggubah,akk ada 3 adik pompuan yg belum lepas..ntah rajin ntah tak nk tolong gubah..maybe adik nina lelaki kot,kena lah tolong kan..hm..jgn lupa jd buddies ivf nnt tau : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka kak... umah pon dokek yo ngan nilai 3... sonang nak carik barang...hehehhe... InshaAllah, doakan la Allah permudahkan untuk saya...bertimpa timpa keje opis nih... huhuhuhu...

      Delete
  2. Sgt cantik warna hantaran and design hantaran. Good job...serius cantik

    ReplyDelete
  3. wah...kreatif,nice :)

    ReplyDelete
  4. cantik hantaran :) ni URL blog Dr A bila dia cuti..

    http://dradilah.blogspot.com/2014/07/rancang-ivf-anda-tahun-ini-jadual-cuti.html

    ReplyDelete
  5. ST, tak sangka u ada bakat terpendam.. Cantik, boleh buat bisnes ni. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ dear.. Ahahaha..bakat terendam je ni erin... :-)

      Delete
  6. Goodluck sweet!! Ummi dah back on ttc blogging. Rinduuuu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Welcome back for round 2 ummi :-) Smg Allah permudahkan untuk kita...Amin...

      Delete
  7. Cantik2 gubahan zaman skrg ni... best pulak tgk.
    By d way, kita pun takde jalan apa2 projek TTC pun tahun ni.. lagi la selamba.. adey.. pas balik bercuti sok lah. Huhu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan reen, zaman i dulu pakai kotak lutsinar tu je...semua masuk kotak... heheheh...
      tu la...kalo ikut bz, memang x terpikir sempat nk TTC ni...tak pe, slow2 :-)

      Delete
  8. wah....chantek2!.....lebih kurang tema hantaran Yani dulu...merah mak ngah.....hehhe...berbakat betul ST mengubah hantaran...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq yani... :-) suka buat benda2 ni, tak tido mlm pon x pe... Hehehe

      Delete
  9. vavavvvaa kreatif !!! aah ida pun xde apeee pasal TTC. just continue makan supplement ajeee ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. OK la tu ida, i ni supplement pon kadang ingat kadang lupa... huhuu...

      Delete