Nuffnang Ads

Tuesday, September 06, 2011

My Raya

As promised... let me tell u about my raya...

29th August - still kena kerja. My exec is getting engaged. So bagik can dia cuti awal and i cover opis. Dah siap bawak lap top bagai... sempat la buat entry project hujung minggu tu... memang dah jangka akan boring dok kat opis and x der mood kerja. Nasib baik la jugak x der critical problem kat opis hari tu. Around 3 pm, semua org dah balik. Takkan la nk tinggai kat opis sengsorang? So kita pun ikut balik la jugak... huhuhuuhu...
Aktiviti malam raya...

Malam raya tak der benda sangat yang nk dibuat. Just tgk TV, tengok anak buah main bunga api and borak2 ngan family semua. Pagi Raya, seperti biasa diadakan acara bermaaf-maafan. Tapi MDH kerja. So i la yang kena start the occassion (ikut ranking tau nk salam MIL, from yg tua to yg bongsu...oh...tua i ni...hehehhe). Being an over sensitip women, macam biasa la...drama la i pagi2 raya ni. hehehhe...nasib bukan jenis pakai mekap tebai. kalo tak mau jadik panda!

Lepas solat raya, pi ziarah kubur arwah FIL. Sedih lak rasanya... I didn't get any chance to meet the person who has brought up my dear hubby to be an awesome person that he is today. But I thank him nonetheless. Semoga Allah mencucuri Rahmat ke atasnya.

After ziarah kubur, kami balik kampung melawat sedara mara belah FIL & MIL. In fact, sepanjang raya kedua n ketiga pun pi beraya umah sedara mara. Tapi raya tahun ni macam kurang best sikit...coz MDH kerja since raya pertama sampai la raya ke tiga. Tak terasa kemeriahan raya bila dia x de to join in kemeriahan tu.

Raya ke empat, baru la balik umah my mom n dad. Macam biasa, pi beraya umah sedara mara belah my dad. Malam raya ke 5, family belah my dad buat gathering. meriah betul...lama dah tak berkumpul ramai2 macam tu...
Meriah...gathering di halaman umah...
Sepanjang raya ni, memang saya berehat cukup2... walaupun kadang-kala diganggu dengan 'panggilan kerja' tapi saya masih boleh merehatkan kepala dari fikir pasal opis too much.


Basically, this is my raya this year. Hopefully next year would get a chance to have hari raya 'bertiga' pulak... I wonder how would that feel...   :-) till then...

4 comments:

  1. masa odw balik shah alam, lalu kt nilai sudah teringat kalau singgah umah ko best gak ;) dapat merasa kuih raya buatan tangan .. hehe

    ReplyDelete
  2. Adah...meh la datang... pintu umah ni sentiasa terbuka menerima kunjungan hang... :-)

    ReplyDelete
  3. salam perkenalan
    wahhhh best nye meriah kat halaman rumah :)
    hopefully kiter pun nak raye ber3 gak hihiihi :)

    ReplyDelete
  4. misskirokuza,
    TQ for visiting :-) Insya-Allah...kita doa sama2 k!

    ReplyDelete