Nuffnang Ads

Thursday, December 15, 2016

it's been a while

kan... lama x menulis di sini. been busy with work, study n banyak update kt insta je...

How are u dear readers? Masih ada lagi kah pembaca blog suam2 kuku ni? Kadang tu sampai terpikir nak tutup ja blog ni... sbb penyakit malas nak update. Sebab lebih mudah update di insta...

Anyway, I alhamdulillah...sihat walafiat. Bagai di pam pam rasanya. Now berat adalah yg paling maksima penah i alami. Huhuhuhu.... thanks to pemakanan yg tidak dijaga and tidur yg x teratur. Kehkehkeh...But i know it is an alasan je... Boleh je nak diet... cuma bila nak diet, mesti ada terpikir 'esok la...', 'nxt monday la'. Huhuhuhu... Siapa geng ngan i perangai cam ni sila angkat tangan.

Life is great. Amna is now 4 months old. Belum buleh memusing lagi untuk meniarap. Tapi kalau ditiarapkan, boleh la dia bertahan agak lama. Skang tengah belajar nak memusing. Dia rajin 'membebel'. I slalu post bebelan amna kat my insta. Memang banyak gambar and video amna ja kat my insta tu... coz now my world is revolved around her :-)

I juga dah berjaya menyusukan amna untuk kenyang kali yang ke dua. Alhamdulillah, syukur sangat. Senggang waktu antara susuan pertama dan kedua pun x jauh. Dalam 3 minggu kot. First susuan 14 Nov. 2nd susuan 8 Dec. Doakan susu i makin banyak. Sekarang nih masih kutip pakai syringe, dapat la sehari around 6ml. Alhamdulillah... Now tengah mengumpul untuk susuan yg ketiga. So far, horlicks and oats work wonder for me. I rasa banyak susu i bila minum horlicks and makan oat.

OK uolls, x tau nak update apa lagi... but before i go, meh nak belanja satu gambar amna ;-)

My cutepie - Amna



Till then :-)


15 comments:

  1. Allahu comelnya amna! Rasa nak cubit2 pipi gebus tu hehe...
    Chaiyok Nina 3 x je lagi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq kak, insyaAllah πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻 😊

      Delete
  2. She is beautiful. Thank you for the update, knowing you and the little one is settled and happy makes me so very happy. Mind sharing your ig?

    ReplyDelete
  3. Comeynya Amna..akak masa humaira dulu susu ada.dia lak tanak direct.suakan jugak.dah lepas pantang baru dia nak.sebelum tu memang ep mom la..kalau Amna nak isap lagi bagus.sebab mulut baby ni magic.pam ori la katakan..kiss sikit si gebu untuk aunty..muahhhh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kak, tgh try susukan ngan nipple shield. Sbb keras sikit puting tu mcm botol susu, nak la dia isap. Tapi problemnya nipple shield tu x kemas lekapnya. Mebi salah size kot... huhuhu... kena try size yg lain plak

      Delete
    2. Berusaha!😊

      Delete
  4. Cerdik Amna tengok kamera....tolong koss untuk CikDa ye...

    ReplyDelete
  5. Anonymous2:08 pm

    tahniah sweet tooth..saya baru dapat sekali,bulan 8 hari tu..then sampai sekarang,susu keluar setitik..bestnya..dapat susukan..semoga berjaya..macam mana saya nak tanya tips kat awak ni...excited nak berusaha lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wana ni kot ye? If yes, alhamdulillah we had chat avout this td. If not, i always can be reached at my email nina_afida@yahoo.com

      Delete
  6. Cium amna sikit..pipi tu mintak kena gigit je, tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok fieza, mmg tembam amna ni. Kuat minum susu πŸ˜‚

      Delete
  7. Omg.. lama gila tak blog walking.. buka2 nampak baby cute ni. Tahniah!!! Hi amna comey..😍😍😍
    Alhamdulillah and congrats for your new arrival. Insyallah time will flies and you feel like eh,mcm baru semalam ambil dia.
    My daughter Aliya pun dah 1 tahun 6 bulan dah now, and i do feel like that. My days penuh bz dgn menjaga dia, sampai my blog bukan setakat dah bersawang tapi dah hilang terus. Hehe.
    Happy enjoying your motherhood moments.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq rina. Tu la, mmg x smpat update blog πŸ˜…

      Delete