Nuffnang Ads

Monday, November 07, 2016

Spelling and usage of english word

Ok, i bukan la terer sgt english ni. Smtimes i pon ada salah eja. But if u encounter wrong spelling or wrong word used yg boleh bagi makna lain, would u tegur that person? Bgtau yg wassap dia/updates dia di blog/fb ada salah guna perkataan or wrong spelling?

Sbb mcm serba salah... takut salah paham berlaku kalo ditegur, kalau x tegur pulak, kesian plak kt org tu. 

Kalau i rapat ngan org tu, i akan tegur. Kalau i x rapat, i x berani nk tegur sbb takut teguran disalah ertikan... 

How about u?


Ni contoh... nak kata door gift jadi doggie 😅

Till then 😘

4 comments:

  1. errk...kalau error dalam mesej/whatsapp....anggap je la auto correct setting dalam HP dia masih ON....org tu pula jenis nak cepat2 post mesej, so tak sempat nak double check wording....kita bersangka baik je...huhu!

    ReplyDelete
  2. Anonymous12:46 pm

    dia nak kata doggie bag agaknya. doggie bag memang wujud.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha... terus i google doggie bag 😉 Tq anonym... ilmu baru

      Delete