Nuffnang Ads

Thursday, September 13, 2012

Fire! Fire!

Wah....ada kebakaran ker? huhuhuhu.... semalam, tetiba opis nih ada fire drill la pulak. Nak tercabut kaki mak cik nih turun tangga...nasib baik turun separuh bangunan jer... kalo dok kat kayangan nun.... muahahahaha.... mau pengsan mak cik yang dah lama tak exercise nih...

sempat amik gambo bangunan dari assembly area nun...
Boleh tahan believable latihan kebakaran tu...siap ada org pengsan and injured lagik. Terkojut mak cik nih bila nengok tetiba ada insan terkapar kat lobi receptionist opis mak cik nun... rupanya berlakon jer....siap darah2 lagik...

bila sampai kat bawah (ya...dalam keadaan termengah-mengah), nengok dah ada ambulan and bomba bagai... orang yg berdekatan ngan bangunan opis mak cik nih pun semua nampak terpinga-pinga jer... nengok bergerombolan orang dari bangunan opis mak cik turun ke assembly area...mesti dorang ingat ada terrorist attack ke apa...maklumla...bulan2 september nih sensitip sket ngan benda2 terkujat nih...dok ingat terrorist attack jer...

Burn jugak la separuh hari smalam tu dok menunggu abiskan fire drill. Abis drill tu, berpeluh-peluh mak cik...merasa gak la caner org yang dok buat persembahan masa hari kebangsaan tu rasa...panas gila dik non...

Hari nih, hambik kau....sakit kaki mak cik nih...urat2 semua tegang... tu lah padahnya lama nor dah tak exercise... So, note to myself : bilo nak start (or re-start actually) program diet dan hidup sihat nih???

Hari nih gak, sambutan raya peringkat division. Section mak cik kena buat (or the right word order) makanan masyarakat Sarawak n Sabah. Puas la anak buah mak cik mencarik caterer... nasib jumpa. So menu kami tghari tadik laksa sarawak bujang senang, kek lapis putri santubong, kuih cincin raflesia, amplang... (tak ingat bagik nama apa). Tahun nih x der pertandingan stall terbaik...so kami pun malas la nak beriya-iya menghias gerai....

ni makanan x sampai lagik... kalo hias beriya, caner la ropanya kan??? hehehehhe

Tu je la aktiviti mak cik hari nih, besides meeting pagi (before majlis jamuan) and petang (after majlis jamuan). Dah x de dah jamuan raya lps nih...kira division mak cik penutup jamuan raya syarikat tahun nih... ok la tu...raya pun dah abis... lepas nih bleh la tumpukan balik perhatian pada kerja... banyak benda nak kena buat nih... note to myself; siapkn presentation for roadshow, get approval of the process flows (ni lama sgt dah ni...GM pun dh malas nk ingatkn), proposal shared service kena submit kat boss.... adei...banyaknya kijer!!! Apa pun, esok jumaat...yey! N minggu depan isnin cuti... double yey! Have a nice weekend everyone :-)

No comments:

Post a Comment