Nuffnang Ads

Saturday, February 18, 2012

Kasihan Ayahnya...

Apabila harta direbutkan, tiada lagi istilah saudara mara, adik beradik dan darah daging... kasihan ayahnya yang telah meninggal dunia... Mesti dia sedih bila anak-anaknya yang masih hidup ini bergaduh sesama sendiri disebabkan harta peninggalan. Siap buat report polis dan turun naik mahkamah lagi tu... masing-masing mempertahankan pendirian masing2... Saya doakan kemelut keluarga itu berkesudahan yang baik...

Apabila dengar cerita ini semalam, lagilah kuat pandangan saya mengenai wasiat. Dan alhamdulillah...semalam wasiat saya sudah siap dan saya sudah mendapat satu salinan... Bila baca balik isi kandungan tu...Alamak...Sedih lak rasanya... (walaupun saya dah pernah baca sebelum ini... ia masih meninggalkan kesan)... Mula la dok imagine cam ne la waris2 saya membacanya bila saya dh tak der.... hehehhe... (saya mmg suka berimaginasi!). Apapun...alhamdulillah....selesai satu tanggungjawab.

Last week jumpa doc for follow up. Alhamdulillah...semua dalam keadaan baik dan seperti yang dijangka. Saya hanya perlu menunggu Aunt Flow untuk datang melawat. Cuma saya harapkan AF datang selepas 28/3. Bulan 3 adik ipar saya nak kawin. So projek ni kena hold dulu sehingga bulan 4.Semoga segalanya seperti yang dirancang... kita usaha je kan... pastu kita doa dan tawakkal...Semoga Allah permudahkan... Amin :-)


No comments:

Post a Comment