Nuffnang Ads

Saturday, February 11, 2012

Boleh Tak?

  1. Boleh tak kalau berjalan kaki di tepi jalan raya, jalan la kat belah tepi-tepi sikit... Ini dok jalan kat almost tengah-tengah jalan dengan muka selamba, sehingga kereta dibelakang terpaksa mengikut anda. Nanti kalau kena langgar, tau pulak nak marah...
  2. Boleh tak kalau dah tau nak masuk lorong touch n go atau smart tag, sila pastikan kad anda sudah tersedia. Ini bila dah depan tol baru terhegeh-hegeh nak mencarik kad menyebabkan kenderaan lain menunggu anda di belakang...
  3. Boleh tak kalau anda membawa kenderaan anda dengan kelajuan seperti bersiar-siar di taman, sila la bawa kenderaan anda di lorong yang paling kiri... Dah la anda buat 'donno' je bila kereta di belakang menyalakn lampu supaya diberi laluan... Atau anda x tau yang mana lorong kiri dan yang mana lorong kanan?
  4. Boleh tak kalau anda tidak meninggalkan komen di blog peribadi orang lain, sekiranya anda tidak ada apa2 kata yang baik untuk diluahkan? Nama pun blog peribadi... ikut sukati penulis blog tu la nak tulis apa kan??? 'If you have nothing good to comment (maksudnya nak komen pun buat sakit ati tuan punya blog jer...), please don't comment at all... (rentetan komen yg ditulis di blog B&C...saya pun hangin gak baca!)
  5. Boleh tak saya nak invite sesiapa meninggalkan komen dengan menulis perkara yang dia fikir tak patut dilakukan. Sebab saya dah habis idea apa lagi 'boleh tak kalau...' buat masa ni... hehehhe....sila mulakan ayat anda dengan 'Boleh tak kalau...'

Sekian, terima kasih :-)

10 comments:

  1. Boleh tak jangan potong kereta org mcm pelesit/bini nk beranak dlm kereta tp sebenarnya ko tu nk masuk simpang yg 10m je jauhnya drpd tmpt memotong?

    Pastu blh tak jgn berlagak kt highway dok memecut kt fast lane when ur approaching toll booth bila sebenarnya ko tu nk masuk lane TUNAI yg paling kiri skali sbb 1 booth je yg bukak. Dh menyusahkn T&G n smart tag users.

    These people are just so inconsiderate! Hihi. Emo pulak tgh mlm ni ;p

    ReplyDelete
  2. boleh x jgn lalu emergency lane semata2 nk potong q jalan jem. emergency lane tuk emergency sahaja. *geram*

    boleh x jangan parking kat tmpt OKU semata2 xmo jalan jauh2. kesian org OKU :( *geram lg*

    hehehe..

    ReplyDelete
  3. Boleh tak kalau kita beli apa-apa barang yang considered as mahal, jangan tanya 'pakai duit siapa?' atau 'pakai cash ke credit card?'...annoying la soalan tu.


    Ha, pasal komen dia tu ignore je la..ye la, mungkin saya jenis geram je tulis, marah je tulis, tak buat disclaimer/clarification yg saya just nak vent dissatisfaction, maybe orang tak berapa senang la kot..

    ReplyDelete
  4. JD, i mmg anti org yg lalu emergency lane...

    B&C, mana x geram...she just recently registered as blogger. i think semata-mata nk komen kt ur blog kot...

    ReplyDelete
  5. hheheh..nk tergelak baca komen Bnc. yup betul, kdg2 akan jumpa org yg tanye merepek2 macam kite asik nk guna duit suami aje.

    macam2 ragam kan.

    ReplyDelete
  6. boleh tak kalau saya nak makan nasi goreng cili padi yang kak nina masak??! hehee :D

    ReplyDelete
  7. jie-r, bleh... meh dtg umah kak nina... kompem this time x rasa sabun! hahahaha ;-)

    ReplyDelete
  8. boleh tak tukar header tu.. sebb setiap kali bukak blog ni saya rase lapar.. tempting btul header.. heheheh...

    ReplyDelete
  9. Suwaibah, hehehhe...mmg sajer nak bagik org terliur... :-)

    ReplyDelete