Skip to main content

Knock! Knock! Knock! Assalamualaikum....

Ada org tak? Hari ni tetiba rasa nak blog hopping... nak tinggalkan komen kat some of the blogs yg i usually singgah, tapi something wrong with my blogger profile... x keluar plak... Mungkin sebab lama gila tak update...blogger pun lupa dah kat i... huhuhu...

Orite...let's see if I can be istiqamah updating my entries here... 

Rindu nak merempan kat blog seniri. Tak sama macam kat insta... Yg pasti, gambar will be uploaded kalo rajin je. hahaha...

Till then :-)

Comments

  1. Waalaikumussalam...
    Amboi lamanya menyepi :D

    ReplyDelete
  2. Hi awak!! Ingat kite lg x? Lama jgk x tulis blog.. Arini tetiba teringat kt blog. Baca entry dlu2..blogwalking..hihi

    ReplyDelete
  3. Anonymous12:52 pm

    Hi there Dear, are you truly visiting this website on a regular basis, if so afterward you will without doubt get nice know-how.

    ReplyDelete
  4. Hi there! I just want to give an enormous thumbs up for the good info you may have here on this post. I will be coming back to your weblog for more soon. gsn casino slots

    ReplyDelete
  5. hi..assalammualaikum..teruskan menulis jika itu mmg minat sis..happy blogging =)

    ReplyDelete
  6. First time singgah sini & follow. Jemputlah singgah blog saya https://www.farhanajafri.com/ :)

    ReplyDelete
  7. Visit this site

    ===============================
    https://alado52.blogspot.com
    ===============================

    ReplyDelete
  8. Lama tak kemaskini blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..bz... x ter catch up even kat ig pun...

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Jiwa Bangsa

U all tau tak dari mana datangnya frasa 'Bahasa Jiwa Bangsa' ni? I petik dari DBP: Bahasa Jiwa Bangsa bukanlah peribahasa tetapi slogan Dewan Bahasa dan Pustaka. Bahasa Jiwa Bangsa bermaksud bahawa bahasa sebagai milik mutlak sesuatu bangsa yang menjadi identiti kebangsaan. Sesungguhnya bahasa itu menunjukkan jati diri sesuatu bangsa. Bahasa melambangkan bagaimana sesuatu bangsa itu menggunakan bahasa sebagai alat komunikasi, perpaduan untuk saling memahami dan bahasa itu digunakan sebagai bahasa ilmu sesuatu bangsa. Kekuatan bahasa itu juga menunjukkan kuatnya sesuatu bangsa.  Frasa ni sebenarnya dicipta oleh Tan Sri Dol Ramli, yg merupakan pengasas rangkaian RTM. Tau tak lagu Bahasa Jiwa Bangsa? Lirik dan lagunya ditulis oleh beliau. BAHASA JIWA BANGSA G unakanlah Bahasa Kebangsaan Kita Marilah Amalkan Ramai-ramai Bahasalah Menyatukan Kita Semua Yakinlah Bahasa Jiwa Bangsa Marilah Mari Rakyat Semua Buktikan Taat Setia dengan Satu Bahasa Maju Bang

Pengalaman Ujian Mammogram

Last week, persatuan penduduk wanita kawasan perumahan i anjurkan program mamogram. Alhamdulillah, berkesempatan join kali ni. Last year, x bleh join sbb dia kata only 40 years and above je yg boleh. This year penganjur kata 35 years above bleh pi. Laju i sign up.  Tapi bila sampai hospital, registration i x diterima sbb belum 40. Akak yg anjurkan program tu suruh tunggu sbb dia nak check dgn wakil hospital yg dia deal with tu. According to them, those yg below 40 breast tissues are still dense. Kiranya mcm x nampak sgt la result mammogram tu. But those yg bawah 40, atas 35 tahun kalau ada faktor risiko, boleh buat ujian ni. Macam i, since I'm above 35 years and never been pregnant, plus my aunty has cancer history, so they allowed me to do the mammogram. bilik mammogram Prosedur mammogram went well. Macam nak x-ray jugak, u kena buka semua pakaian (belah atas ja, so better pakai baju yg 2 piece instead of jubah/dress) n pakai hospital gown. Semua accessory diperbu